3x Gezondheidsvoordelen van peren

Peren

Appels, bananen, sinaasappels en peren… Ongeacht welk seizoen het is. Je vindt ze in Nederland altijd in de supermarkt. Elk van deze fruitsoorten brengt zijn eigen gezondheidsvoordelen met zich mee. We hebben de schil van de sinaasappel en de banaan al eens onder de loep genomen. Vandaag is het tijd voor de peer! Want ja, ook deze zoete en sappige vrucht verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden.

Vezels voor gezonde darmen
Peren bevatten de nodige hoeveelheid vezels. Het is dan ook een prima manier om de hoeveelheid vezels die je eet te verhogen. De inname van voldoende vezels draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Indirect helpt het eten van peren constipatie voorkomen. Daarnaast hebben vezels nog andere voordelen.

Vezels kunnen bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte in je bloed. Hierdoor wordt het risico op hartaandoeningen verminderd. Ook helpen ze bij het behouden van een gezond gewicht doordat je langer een verzadigd gevoel hebt. De kans dat je meer eet dan nodig is wordt hierdoor kleiner. Verder kan het eten van voldoende vezels de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Dit is vooral een groot pluspunt voor mensen met diabetes.

Vitamines en mineralen
Wanneer het aankomt op vitamines en mineralen is de peer ook een topper. Peren bevatten namelijk onder andere vitamine C, vitamine K, kalium en koper.

Vitamine C is een antioxidant die ons immuunsysteem een boost geeft en ons lichaam beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. Vitamine K draagt bij aan een goede bloedstolling en een gezonde botdichtheid. Kalium is belangrijk voor een gezond hart en helpt de bloeddruk verlagen. Koper speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen en een gezond zenuwstelsel.

Grote hoeveelheid vocht
Dat peren sappig zijn weten we allemaal wel. En dat is een voordeel! Peren bestaan net als watermeloen voor een groot deel uit water. Het eten van peren kan dan ook bijdragen aan de hydratatie van jouw lichaam!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.