Minder energie nu de dagen korter worden?

Energie dip

23 september is de herfst officieel van start gegaan. Ondanks dat het weer de afgelopen weken al wat wisselvalliger werd, kon je het ook merken aan dat de dagen korter zijn geworden. Het is eerder donker en dat gaat nog wel eens samen met een energie dipje. Niet iets om je direct zorgen over te maken. Je bent namelijk niet de enige! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarmee je jouw energie een boost geeft en je door dat herfstdipje heen komt.

Een goed ontbijt is het halve werk…
Met grote regelmaat wordt gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En ja, ook wanneer het aankomt op je energieniveau is het ontbijt van groot belang. Boost je energie door de dag te starten met een gezond ontbijt dat rijk is aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Denk bijvoorbeeld aan volkoren granen, magere yoghurt met fruit, noten en zaden.

Hydratatie is key!
Wanneer je onvoldoende drinkt droog je uit. Uitdroging kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie. Door gedurende de dag voldoende water te drinken zorg je ervoor dat je gehydrateerd blijft. Natuurlijk draagt ook ander drinken bij aan de hydratatie van je lichaam, maar suikers en cafeïne kunnen juist een averechts effect hebben. Deze stoffen boosten je energie namelijk tijdelijk, maar veroorzaken vervolgens een dip in je energie. Precies wat we juist niet willen!

30 minuten Curves
Bewegen kost dan misschien energie, maar je krijgt er ook energie van. Hoe dit precies werkt? Wanneer je regelmatig beweegt stimuleer je jouw bloedsomloop. Hiermee verhoog je de toevoeg van zuurstof naar je spieren en organen. Dit samen zorgt voor meer energie en een grotere mate van alertheid. Naast een fijne workout bij Curves kun je gedurende de dag ook meer proberen te bewegen. Neem eens wat vaker de fiets of wandel naar je bestemming. Kun je kiezen tussen de lift of de trap? Neem dan vooral een keer extra de trap!

Klein maar gezond snacken
De meeste van ons zijn gewend om drie hoofd maaltijden op een dag te eten. Het kan zo zijn dat je hierdoor tussen de maaltijden dipjes krijgt. Best logisch aangezien je door de maaltijd een boost aan energie krijgt en deze energie afneemt tot je weer eet. Wanneer je hier last van hebt kun je ervoor kiezen om gedurende de dag vaker kleine maaltijden te eten in plaats van drie grote. Tussendoortjes die gezond zijn, zijn bijvoorbeeld een aanrader. Voorbeelden zijn groenten met hummus, Griekse yoghurt met fruit of een handje noten.

Stress is killing
Stress is sowieso niet goed voor je gezondheid. Ook wanneer het aankomt op je energieniveau heeft stress een grote invloed. Door stress te verminderen zal je merken dat je energie beter wordt. Activiteiten die ontspanning geven zijn dan ook een aanrader. Wat dacht je bijvoorbeeld van meditatie, yoga of een andere hobby waar je van geniet? Een moment voor jezelf is reuze belangrijk. Geniet op dat moment ook echt in het hier en nu.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.