,

Zo kom je aan je dagelijkse portie magnesium!

Magnesium Groene bladgroenten

Magnesium is een van de mineralen die goed is voor ons lichaam. Het helpt je lichaam in de strijd tegen spanning en stress. Daarnaast draagt het bij aan stevige botten en bevordert het de gezondheid van ons hart en onze bloedvaten.

Ook bij het sporten is magnesium van belang. Het activeert namelijk talloze processen die onze prestaties helpen verbeteren. Zo voorkomt het verzuring, verhoogt het de stofwisseling en ondersteunt magnesium het spierherstel. Maar waar magnesium dan allemaal in zit?

Groene bladgroenten
Kropsla, boerenkool, spinazie en andijvie… Stuk voor stuk groene bladgroenten die de nodige hoeveelheid magnesium bevatten. Maar ook paksoi, snijbieten en raapstelen zijn een aanrader. Wereldwijd bestaan er maar liefst duizend soorten groene bladgroenten. Genoeg keuze dus!

Kies je voor bladgroente van het seizoen, dan bevatten ze over het algemeen meer magnesium. Want hoe groener, hoe meer magnesium!

Chocolate it is!
Wel puur dan… Pure chocolade is rijk aan magnesium. Geen excuus om kilo’s pure chocolade naar binnen te werken. Maar wel een goede reden om andere varianten chocolade vaker links te laten liggen. Een reep extra pure chocolade (minimaal 70% cacao) bevat ruim vijftig milligram magnesium. In dezelfde hoeveelheid melkchocolade zit slechts twee milligram. Aanzienlijk minder dus!

Meer bananen
Bananen zijn een fijne manier om standaard meer magnesium binnen te krijgen. Een banaan barst ervan en is eenvoudig mee te nemen in je tas. Ook kun je ze op allerlei manieren verwerken in je maaltijd, bijvoorbeeld op brood, in pannenkoekjes van banaan en ei of in een smoothie met groene bladgroenten.

Noten en zaden als tussendoortje
Ze zijn er in allerlei varianten. Pompoenpitten, amandelen, sesamzaad, cashewnoten en ga zo maar door. Kies wel voor de ongezouten variant. Naast magnesium bevatten noten ook veel goede vetten. En die zaden? Die zijn heerlijk voor over bijvoorbeeld je havermout of door de salade.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu