Dit zijn ze: de bazen onder de noten!

Noten

Noten zijn lekker én gezond. Bovendien zitten ze vol met goede vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. We kunnen dus wel stellen dat noten onmisbaar zijn in een gezonde levensstijl. Maar welke noten zijn nou het aller gezondst? Wij zochten het voor je uit!

1. Pecannoten
Vitamine A, B, C en E, magnesium, calcium, zink, fosfor, kalium, foliumzuur… Pecannoten bevatten, hou je vast, maar liefst 19(!) verschillende soorten vitaminen en mineralen. Dit nootje heeft geneeskrachtige eigenschappen. Regelmatige consumptie kan hart- en vaatziekten, Alzheimer, verschillende soorten kanker en obesitas voorkomen. Kortom, pecans zijn echt baasjes onder de noten.

2. Amandelen
Amandelen geven je gezondheid een boost! Ze zijn rijk aan plantaardige eiwitten, ijzer, magnesium, zink, koper, calcium en vitamine E. Wist je dat vitamine E als antioxidant reageert in je lichaam? Hierdoor helpt het de vrije radicalen, die schade veroorzaken aan je weefsels en cellen, te neutraliseren. Onze tip? Maak er eens verse amandelmelk van!

3. Pistachenoten
De slanke dame onder de noten? Dat is de pistache, met maar 13 gram vet per portie! Ook dit nootje zit vol antioxidanten en bevat daarnaast koper, mangaan, verschillende B-vitaminen, magnesium en fosfor. Onderzoek wijst uit dat de pistachenoot aderverkalking vermindert en daarmee de kans op hartziekten verkleint. Bijkomend voordeel? Doordat je deze nootjes moet pellen werk je niet zomaar gedachteloos een hele zak naar binnen. Rauwe, ongezouten pistachenoten bevatten de meeste vitaminen en mineralen.

4. Walnoten
Walnoten lijken niet alleen op de vorm van onze hersenen, ze zijn er ook nog eens ontzettend goed voor! Walnoten bevatten namelijk een hoge concentratie DHA. Dit is een type omega-3-vetzuur dat je hersenen beschermt en ziektes als Parkinson helpt voorkomen. Verder bevat een handje walnoten negen gram proteïnen en je krijgt gelijk 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koper binnen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Womens Health | notenstore.nl