Knoflook pellen doe je zo!

Knoflook pellen

Sommige alledaagse dingen kunnen eenvoudiger… Een van die dingen heeft onlangs zelfs het nieuws gehaald! Wat blijkt; we pellen knoflook altijd al verkeerd. Het kan namelijk vele malen makkelijker en sneller. Hoe dat precies werkt?

Normaal gesproken…
Heb je knoflook nodig, dan haal je normaal gesproken het benodigd aantal knoflooktenen apart uit de knoflookbol. Vervolgens pel je ze en kun je ze verwerken in een maaltijd.

Het kan makkelijker!
Maar het kan vele malen eenvoudiger! Op Twitter deelde Valentina Pestilene haar manier van knoflookpellen. Geniaal! Logisch dus dat Twitter en de rest van het internet ontplofte uit enthousiasme over deze ‘hack’.

In plaats van het ‘traditioneel’ pellen van de knoflooktenen neemt Valentina een mesje. Dit mesje steekt ze vervolgens rechtstreeks in een van de knoflooktenen. Vervolgens trekt ze het knoflookteentje zo uit de bol, gepeld en al! Het velletje gaat er namelijk direct af.

Makkelijker dan dit kan haast niet!

Knoflook gaat viral
Net als wij zijn er veel andere die deze manier van knoflook pellen nog niet kenden. Dit zorgde ervoor dat haar tweet met de video maar liefst 141 duizend keer is geretweet en meer dan 430 duizend keer is geliket! Bekijk de video hieronder;

Wees voorzichtig
Wil je deze hack uitproberen, ga dan wel voorzichtig tewerk. Net als bij avocado’s kan de beruchte avocado-hand voorkomen. Doordat je tijdens het snijden enige druk zet is het belangrijk om op te passen dat het mesje niet doorschiet en daardoor in de palm van jouw hand terecht komt. Pijnlijk, ongemakkelijk en ook nog eens gevaarlijk ook! Heb je pech en raak je een zenuw, dan loop je de kans op zenuwbeschadiging met gevoelloosheid in (delen) van je hand tot gevolg!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Libelle