6x Meer groente eten doe je zo!

Meer groente

Nu de temperaturen dalen zijn frisse salades minder in trek… Vaak wil je toch een lekkere, warme maaltijd voor het avondeten. Gelukkig zijn er meer manieren om tijdens de koude seizoenen voldoende groente binnen te krijgen. En dat zonder dat het een koude maaltijd is!

Groene smoothies
We starten een beetje met een valse start… Warm is een smoothie namelijk niet, maar bij je warme maaltijd kun je natuurlijk prima een groene smoothie drinken. Bijvoorbeeld een met banaan, spinazie, andijvie, boerenkool en amandelmelk. Lekker en gezond! Herinner jij je deze andijvie smoothie trouwens nog?

Hallo zoete aardappel!
Op de Curves Holland Facebookpagina deelden we deze tip al… Verwissel je sneetjes brood voor ‘sneetjes’ zoete aardappel! Zoete aardappel bereid je eenvoudig in de oven en is heerlijk te beleggen met hummus, alfalfa of hüttenkäse.

Word warm
Soep vult en is heerlijk warm. Kies voor broccolisoep, linzensoep, tomatensoep, bloemkoolsoep, prei-soep of mix allerlei verschillende groenten door elkaar! Ook kun je deze soepen eenvoudig zelf maken. Deze courgette soep maak je bijvoorbeeld in een handomdraai!

Go green
Spinazie in je ontbijt, lunch en/of avondeten! Spinazie is heerlijk en kan met veel verschillende dingen samen worden gegeten. Zelfs door je pannenkoeken of havermout kun je een handje spinazie doen. En wat dacht je trouwens van aubergine? Je proeft deze groente nauwelijks wanneer het door je maaltijd zit, maar je krijgt wel dat beetje extra binnen.

Groente noodles en rijst
Wist je dat er noodles en rijst bestaat op basis van groente… Bijvoorbeeld bloemkoolrijst en aubergine noodles. Eens wat anders!

Snacks
Zin om te snacken, maar dan wel bewust? Kies voor stukjes paprika of komkommer. Liever het ‘echte’ snack-gevoel? Kies voor chips gemaakt van groente, bereid in de oven. Boerenkool, spruitjes, bieten, zoete aardappel, pastinaak… Rooster de boel in combinatie met wat sesamzaadjes en een snufje zout en je snackt gezond!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!