3x vruchten tegen een opgeblazen gevoel

Opgeblazen gevoel

Heb je last van een opgeblazen gevoel en kun je maar moeilijk naar het toilet? Dan wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wist je dat bepaalde vruchten jou van dit vervelende gevoel af kunnen helpen?

Zeg JA tegen papaja
Papaja is en tropische vrucht die al vele jaren erom bekend staat dat ze een positieve invloed hebben op je spijsvertering en darmen. In de vrucht zit namelijk het enzym papaïne. Dit enzym draagt bij aan de vertering van eiwitten. Daarnaast is papaja rijk aan vezels en reinigt het je darmen. Heb je last van obstipatie of diarree? In beide gevallen is het eten van papaja een aanrader.

Normaal worden bij het eten van een papaja de zwarte zaden verwijderd. Gooi deze zaden niet zomaar weg, maar eet juist bij jouw portie papaja een paar van die zaden. Wist je namelijk dat papajazaad rijk is aan vet, proteïnen, calcium, magnesium en fosfor? Daarnaast is het sterk antibacterieel.

Verse papajazaden zijn zo op te eten of aan een smoothie toe te voegen. De smaak is wat bitter en daardoor misschien even wennen. Ook is het mogelijk om de zaden te drogen. Dit kan door de zaden op een lage temperatuur in de oven te doen. Vervolgens kun je ze in een pepermolen doen of over soepen, smoothies en salades strooien.

Groene wondertjes
Kiwi’s zitten niet alleen bomvol vitamine C, ze hebben ook een licht laxerend effect. Dit kan helpen bij het afkomen van je opgeblazen buik. Kiwi heeft dit effect door de actinidine die ze bevatten. Dit is een spijsverteringsenzym dat de vertering van eiwitten kan bevorderen.

Eet je de kiwi met schil, dan krijg je nog eens een extra boost met vitamines binnen. Vooral met de gele kiwi wordt dit veel gedaan (deze heeft een gladdere schil dan de groene kiwi).

Oude vertrouwde pruimen
In Nederland staan pruimen al onwijs lang bekend als HET middeltje tegen verstopping. En dat is natuurlijk niet voor niets. In pruimen zit het stofje sorbitol. Sorbitol heeft een laxerende werking. Daarnaast bevatten pruimen veel vezels. Dit samen heeft een positief effect op verstopping. Zowel verse als gedroogde pruimen hebben dit effect. Maar kun je kiezen, kies dan vooral voor de verse variant!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health