Zo voorkom je dat je terugvalt in oude eetgewoontes

Oude eetgewoontes

Wanneer je bent afgevallen wil je dit natuurlijk ook zo houden. Het verliezen van gewicht is namelijk niet altijd even makkelijk, maar het behouden van je nieuwe gewicht is misschien nog wel lastiger. Daarom hebben we een aantal tips waarmee je makkelijker op gewicht blijft zonder dramatische aanpassingen te doen.

Zorg voor regelmaat
Wanneer het aankomt op het in balans houden van je gewicht is een regelmatig eetpatroon van belang. Wanneer je een regelmatig eetpatroon ontwikkelt went je lichaam hieraan. Dit maakt het makkelijker om gezonde keuzes te maken en je tussendoor niet te laten verleiden door ongezonde snacks.

Voeding en beweging
Om gewicht te verliezen, maar ook zeker om op gewicht te blijven, is het niet alleen belangrijk om op je voeding te letten. Beweging is namelijk eveneens onmisbaar. Door elke dag minimaal een half uur matig intensief te bewegen verbrand je calorieën. Daarnaast houd je jouw conditie op pijl. Ook is het belangrijk om cardio af te wisselen met krachttraining. Sterkere spieren maken activiteiten in het dagelijks even makkelijker. Ook neemt de verbranding in je lichaam toe wanneer je een grotere spiermassa hebt aangezien spieren energie nodig hebben.

Iets lekkers mag
Je volledig laten gaan is niet handig, maar een keer iets lekkers mag natuurlijk gewoon! Het moet namelijk ook leuk blijven. Een stukje chocolade, een bakje chips… niets om je schuldig over te voelen, ook niet wanneer je een keer wel wat meer ervan eet. Pak de volgende dag je gezonde eetpatroon weer op en ga er weer voor.

Zicht op je resultaten
Het is niet nodig om elke dag op de weegschaal te staan of om keer op keer je middel te meten. Wel kan het helpen om dit een keer in de zoveel tijd te doen. Je houdt zo je resultaten bij en kunt jezelf controleren en motiveren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Krachttraining Vrouwen