4x Gezonde maar lekkere tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Snacks zijn voor veel van ons een valkuil. Wanneer je tussen twee maaltijd trek hebt grijp je er al snel naar… Helaas zijn veel tussendoortjes lang niet altijd even gezond en vullend. Graag delen we daarom een aantal tips voor tussendoortjes met jullie die zowel gezond, vullend als lekker zijn. Zo kom je de dag prima door zonder dat jij je achteraf schuldig hoeft te voelen.

1. Ongezouten pinda’s met cranberry’s
Zowel pinda’s als cranberry’s koop je eenvoudig los van elkaar. Beide hebben hun gezondheidsvoordelen. Pinda’s zitten bijvoorbeeld vol onverzadigde vetten, ijzer, B-vitamines en vitamine E. Ze hebben een positieve invloed op de gezondheid van je bloedvaten, verlagen het LDL-cholesterol en verlagen het risico op hart- en vaatziekte.

Cranberry’s bevatten veel verschillende vitamines. Ze bevatten bijvoorbeeld vitamine C, E, B1, B2, B5, B6, B11 en K. Deze mix aan vitamines stimuleren groei, herstel en een betere weerstand. Daarnaast bevatten cranberries ook veel mineralen.

Voor een fijne verhouding mix je 1 pinda’s met 2 eetlepels gedroogde cranberries.

2. Gegrilde watermeloen
Nu we al wat dagen hebben kunnen genieten van heerlijk lenteachtig weer en uitkijken naar de zomer komt de watermeloen ook weer in zicht! Wist je dat schijfjes watermeloen met daarop een mix van olijfolie, limoensap, limoenrasp en honing een top combinatie is? Gril de schijfjes met het mengsel twee minuten per kant en leg er wat muntblaadjes op.

3. Frambozen met magere yoghurt en honing
Geen tijd voor een uitgebreide lunch? Deze frisse combi staat in no-time op tafel. Combineer een bakje frambozen met wat magere yoghurt en één theelepel honing. Genieten maar!

4. Ga voor groen
Wil jij graag meer groente eten? Probeer als tussendoortje eens een handje edamame, ook wel jonge sojabonen. Peulvruchten zijn namelijk rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Na het eten van deze bonen is een lang verzadigd gevoel dan ook gegarandeerd!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health