Havermoutkoekjes zonder toegevoegde suiker!

Havermoutkoekjes

Laatst deelden wij op de Curves Holland Facebookpagina een post over havermout koekjes. Koekjes die eenvoudig te maken zijn zonder toegevoegde suikers en daarnaast ook nog eens bom vol vezels zitten. Al snel werd gevraagd om het recept en die delen we natuurlijk maar al te graag met jullie!

Dit heb je nodig (12 stuks):

  • 100 g havermout
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 5 dadels

Zo maak je de koekjes:

1. Allereerst doe je de havermout in de keukenmachine. Zet deze aan tot de vlokken grof gehakt zijn.

2. Snij vervolgens de banaan in plakjes, verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in stukjes en haal de pitten uit de dadels. Voeg dit alles toe aan het beslag. (Door dit beslag kun je nog alle klassieke vullingen roeren, als chocolade stukjes, hazelnoot, amandel, hele rozijnen of wat je maar lekker vindt.)

3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg bakpapier op een bakplaat, en leg een bolletje beslag op het bakpapier. Vorm dit met een lepel tot een koekje van ongeveer 4 cm in diameter en een centimeter dik. Uit het beslag kunnen ongeveer 12 koekjes worden gemaakt.

4. Bak koekjes 12 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen uit de oven, anders vallen ze uit elkaar. Leg de koekjes dan op een oven rek om verder af te koelen. Op deze manier voorkom je dat de onderkant van de koekjes vochtig worden van de eigen condens.

Vers zijn de koekjes natuurlijk het lekkerste, maar wil je er een aantal bewaren dan kan dat natuurlijk ook! De koekjes blijven een paar dagen goed wanneer je ze goed verpakt in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden: Per stuk 55 kcal, 1 g eiwit, 0,5 g vet en 10 g koolhydraten.