Succes is ook een verhaal over fouten maken

Succes is ook

Curves bestaat deze maand alweer 25 jaar en is daarmee al een kwart eeuw de nummer één in vrouwen fitness. Wereldwijd komen er jaarlijks nog steeds nieuwe clubs bij en blijft de interesse in de franchiseformule onvermoeibaar door gaan. Dat succes zit hem onder andere in het maken van fouten. Frank Polman, CEO van Curves Holland legt het uit.

“De oprichter van Curves Gary Heavin opende samen met zijn vrouw hun eerste Curves club in 1992 in Harlingen, Texas. Drie jaar later kon hij al gaan beginnen met het franchisen van de unieke formule en had Curves binnen 7 jaar 6000 clubs op de teller staan. De snelheid van dat succes zit hem naast het bedienen van een grote vergeten doelgroep in de fitnessbranche, in de fouten die Gary voor Curves had gemaakt en van had geleerd. Gary ging namelijk met zijn eerste fitnessketen nog voor zijn 31e verjaardag van een miljonair naar een faillissement. Het verhaal en daarmee het succes van Curves is ook een verhaal over het maken van fouten.

Wie al 25 jaar bestaansrecht heeft, weet één ding zeker: je bent goed in wat je doet. Maar succes is niet alleen weten wat je goed doet, maar ook weten waar je zwaktes liggen. “Gary leerde echt van zijn fouten. Na failliet te zijn gegaan met zijn eerste fitnessketen besefte hij bijvoorbeeld dat een club het beste geleid kan worden door iemand die er eigenaar van is, iemand die in de regio woont en iemand die om de club geeft zoals alleen een eigenaar dat kan. Hij stond te ver van zijn voormalige sportscholen af om het succes van de keten te behouden. Gary heeft de formule alweer een aantal jaar geleden overgedragen, maar continue testen en verbeteren is altijd essentieel onderdeel gebleven van de bedrijfsvoering van Curves. Dat wat werkt is daarentegen heilig; never change a winning team. De basis van ons concept is altijd hetzelfde gebleven. Ook dat is de kracht van Curves. De formule staat uiteraard nooit stil en je bent nooit uitgeleerd in een wereld die continue verandert. We zijn altijd op zoek naar dingen om te verbeteren. Nu ligt de focus bijvoorbeeld op het ontwikkelen en verbeteren van tools die onze ondernemers de handvatten geven om meer controle te krijgen over hun eigen onderneming. Door als ondernemer overzicht en controle te hebben, creëer je een omgeving waarin je kansen beter kan herkennen en grijpen om je club te laten groeien.

Leren van fouten is een duur en tijdrovend traject. Dat is het mooie van franchise; het geeft je een businessmodel waar je enthousiast van wordt, een concept dat naar hetzelfde streeft als jij, met een systeem die het risico van zelfstandig ondernemer verlaagt omdat je mag vissen in een vijver van jarenlange kennis en ervaring. Dat onze vijver inmiddels al 25 jaar een bron van succesvolle informatie is, is iets waar we uiteraard ontzettend trots op zijn.”

Locaties voor een Curves club in het hart van de doelgroep zijn op diverse locaties in Nederland nog beschikbaar. Neem contact op met onze master franchise consulent voor meer informatie.

Kelly Hubner
sales@curves.nl
026 – 3590 555

* Het slagen van de bedrijfsactiviteiten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en hangt af van de bekwaamheid van de franchisenemer als onafhankelijk zakenman/vrouw en van zijn/haar deelname aan de dagelijkse gang van zaken en (2) er is geen uitgesproken noch impliciete verzekering of garantie omtrent het potentiële slagen van de bedrijfsactiviteiten of de bruto inkomsten, omzet of resultaat die misschien worden behaald.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *