Niet alleen mooi, maar ook lekker; Abrikozenmousse

abrikozenmousse

Het bedenken van het kerstdiner is gestart… Wat zet je dit jaar op tafel. Ga je gourmetten of kies je toch voor een driegangenmenu? Over het nagerecht hoef jij je in ieder geval niet meer druk te maken. Dit recept voor een feestelijk uitziende en overheerlijke Abrikozenmousse van het Voedingscentrum zet je in no-time op tafel.

Dit heb je nodig (2 personen):

  • 1 sinaasappel;
  • 75 gram gedroogde abrikozen;
  • 150ml halfvolle yoghurt;
  • Citroensap.

Zo maak je het:
Maak allereerst de buitenkant van de sinaasappel goed schoon. Snijd vervolgens een dun stukje van de schil en pers de sinaasappel uit. Was ook de abrikozen.

Doe de abrikozen en het stukje sinaasappelschil in een pan samen met het sinaasappelsap. Breng het aan de kook en laat ze ongeveer in 10 minuten zacht worden.

Laat de abrikozen afkoelen en haal het stukje schil eruit. Pureer vervolgens de abrikozen in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer.

Klop de yoghurt tot er een luchtige structuur ontstaat. Voeg hier de abrikozenpuree aan toe en klop deze erdoor. Breng het mengsel op smaak met een beetje citroensap.

Neem twee mooie glazen en verdeel de mousse hierover. Maak het plaatje compleet door het te garneren met een sinaasappelschilletje.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Voedingscentrum