Pasen

Met Pasen eten we natuurlijk een paasbrood. En wij van Curves willen natuurlijk dat dat een gezonde is! Daarom hebben we een super lekker recept voor jullie opgezocht.

Ingrediënten:

500 gram meel / 2 zakjes instant gist / 30 gram broodverbetermiddel (evt.) / 3 afgestreken theelepel zout / 75 gram suiker / 250 gram rozijnen / 250 gram krenten / 25 gram sukade / 1 theelepel kaneel / +/- 300 ml lauw water / 1 ei / 1 pakje amandelspijs van 300 gram

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Bakblik 30x10x10

Voorbereiding:
Bereid de spijs alvast zoals op de verpakking vermeld staat (eventueel kun je het vermengen met een half ei). En week de krenten en de rozijnen in lauw water.

Bereidingswijze:

  1. Voeg de meel, gist, broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker samen in een kom. Vervolgens voeg je de krenten, rozijnen, sucade en het ei erbij en meng je alles samen met de mixer.
  2. Voeg water toe totdat het een stevig geheel is en de deeg niet meer aan de kom blijft plakken.
  3. Smeer tussendoor het bakblik in met boter en bestrooi hem met wat meel.
  4. Vervolgens haal je het deeg uit de kom, zodat je het uit kunt rollen tot een dikke plak. Leg de rol spijs in het middel en rol het deeg op. Deze leg je vervolgens in het bakblik en laat je op een warme vochtige plek ongeveer 2,5 uur rijzen.
  5. Daarna bak je het brood in 50 minuten op 200 graden gaar.

P.s. vergeet de boter niet om het helemaal af te maken.

Eet smakelijk!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!