Met Kerstmis eten we…

Garnalensoep

Pittige garnalensoep met koriander! Een soepje waarvan de kans groot is dat je deze nog niet eerder voorbij hebt zien komen. Wel is hij zeker de moeite waard. De soep heeft een heerlijke smaak, is koolhydraatarm en vullend.

Dit heb je nodig (2 porties):

  • 200 gr garnalen (voorgekookt);
  • 3 preien
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 spaanse peper;
  • 1 l water;
  • 400 ml kokosmelk;
  • 2 el rode currypasta;
  • 6 takjes koriander;
  • 10 gr Parmezaanse kaas;
  • 1 snufje zout;
  • 1 klontje roomboter.

Zo maak je het:
Breng 1 liter water aan de kook (dit kan zowel in een pan als in een waterkoker). Snij in de tussentijd de prei in ringen en de knoflook fijn. Snij ook de Spaanse peper doormidden. Verwijder de pitjes en snij de peper fijn. Bak dit alles met het beetje roomboter en een snufje zout in een soeppan gedurende zo’n 5 minuten.

Snij de koriander klein en rasp de Parmezaanse kaas.

Voeg de currypasta toe in de pan en roer het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens een liter heet water toe in combinatie met de garnalen en ¾ deel van de gesneden koriander. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Zet daarna de pan terug op het vuur. Voeg de kokosmelk toe en verwarm het geheel nog even.

Serveer de soep met het restant van de koriander en de Parmezaanse kaas.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Voedzaam en Snel