Een onvergetelijke kerst: Geniet!

Onvergetelijke kerst

Kerstmis nadert sneller dan je denkt! En ondanks dat het allemaal wat vreemd is dit jaar willen we er toch allemaal het beste van maken. Belangrijk daarbij is dat je geniet van hetgeen dat mogelijk is.

No-stress
Kerst zorgt bij veel mensen voor de nodige stress. Het kerstdiner moet perfect zijn. En natuurlijk moet het ook op tijd op tafel staan. Iedereen wil er op zijn best uitzien, al helemaal nu we op andere momenten minder de deur uit gaan. Maar let er voor jezelf wel op dat het leuk blijft!

Kerstkaarten mogen bijvoorbeeld, maar moeten niet. Hetzelfde geldt voor decoratie. Tover je huis om in een dusdanig winterwonderland waar jij gelukkig van wordt. Heb niet het gevoel dat het moet… Het mag!

Gaat er dan toch iets mis met het kerstdiner? Maak je niet druk… Dat verpest de kerstsfeer heus niet. Kerstmis gaat uiteindelijk om de goede sfeer. Ook al is een onderdeel iets minder perfect. Dat betekent niet dat het afbreuk doet aan een gezellige sfeer voor een onvergetelijke avond.

Hier en nu
Bedenk je daarnaast ook dat alles wat ‘straks’ moet NU even niet belangrijk is. Geniet juist van het moment, het eten, de gezelligheid. De rest van het jaar is er meer dan genoeg tijd om je druk te maken over van alles en nog wat (al is te veel stress natuurlijk sowieso niet goed!).

Minder plannen
Voor de control freaks onder ons is dit misschien de meest lastige opgaven. Toch is het echt niet nodig om de kerstdagen helemaal vol te plannen om deze tot een succes te maken. Vooral nu we niet zomaar overal naartoe kunnen. Gebruik de kerstdagen ook om even de tijd voor jezelf te nemen. Waar je normaal gesproken van hot naar her vliegt is het ook wel eens fijn om rustig een film te kijken. Of wat dacht je van iets leuks knutselen samen met de (klein) kinderen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.