Buiten sporten

Nu we tijdelijk even niet naar de sportschool kunnen gaan we opzoek naar alternatieven om toch in beweging te blijven. Zo kun je meedoen met de online workouts die je vindt op ons Youtube Kanaal of tussentijds buiten sporten om in vorm te blijven.

Geschikte kleding
Sportkleding voor in de zomer en/of sportkleding waarmee je binnen sport is niet hetzelfde als wintersportkleding. Zorg dat je wanneer je besluit om buiten te gaan sporten de juiste kleding aantrekt. Denk bijvoorbeeld aan een wintertight, een jasje met hoge kraag om je keel en nek te beschermen en fleecestof.

Safety first!
In de winter is het eerder donker buiten. Ook kan het glad zijn of kan regen het zicht beperken. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent wanneer je buiten gaat sporten, ook wanneer het gaat om een wandeling! Denk bijvoorbeeld aan een lichtje, een reflecterend vestje of sportkleding met reflecterende strips.

Warming-up
Je spieren hebben even nodig om op te warmen, al helemaal wanneer het koud is buiten. Geef ze daarom ook de tijd om goed warm te worden. Wandel eerst een stuk, loop binnen een aantal keer de trap op- en af of rek en strek.

Blijf gehydrateerd
Ook wanneer de zon niet schijnt is het belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven. Drink bijvoorbeeld elke 15 minuten een aantal slokken water. Drink niet in één keer heel veel koud water!

Werk naar een doel
Voor je jouw sportmoment buiten voortzet is het verstandig om te bedenken wat je er mee wil bereiken. Plan je sportmomenten, hetgeen wat je van plan bent om te gaan doen en houd je daaraan. Dit kan natuurlijk een afwisseling zijn tussen een online Curves workout binnen, een stevige wandeling of een stuk fietsen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu