Spierpijn voorkomen doe je zo!

Spierpijn

Spierpijn, we kennen het allemaal. Meestal na een heftige work-out, maar soms ook zonder dat je weet waar het vandaan komt. Goed nieuws! Met de tips die wij voor jou op een rijtje hebben gezet voorkom je spierpijn na het sporten. Eenvoudig en effectief!

Drinken is een must
Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voldoende drinken is noodzakelijk! Voor, tijdens en na je work-out. Drink je voldoende water dan geeft dit energie, zorgt het voor een goede doorbloeding en soepele spieren.

Stretchen voor en na de work-out
Ook stretchen draagt bij aan het voorkomen van spierpijn. Door een goede warming-up en na het sporten nog even een cooling-down te doen, houd je jouw spieren soepel. Daarnaast verbetert stretchen de bloedcirculatie. Dit is belangrijk omdat de bloedstroom onze spieren voorziet van de nodige voedingsstoffen. Hoe beter de bloedcirculatie, des te beter je spieren zich herstellen na inspanning en hoe minder snel ze stijf worden.

Afwisseling
Door kracht- en cardiotraining te combineren, train je verschillende spiergroepen. Hierdoor belast je niet steeds dezelfde spieren, maar train je per oefening steeds weer andere.

De cardio zorgt ervoor dat je bloed beter doorstroomt waardoor je lichaam zich sneller kan herstellen. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa af en gaat ons percentage lichaamsvet omhoog. Krachttraining kan helpen om dit te voorkomen!

Door de speciaal samengestelde workout van Curves krijg je meer energie, slaap je beter, wordt je stressbestendiger en misschien wel het belangrijkste: je geluksgevoel neemt toe! Ook krijg je door een flinke work-out bij gelukkig Curves geen spierpijn. In het Curves Circuit bepaalt namelijk jouw eigen lichaam de weerstand van de apparaten waardoor het niet mogelijk is het te overbelasten.