Zon

Zodra de zon begint te schijnen, wordt alles beter. Opstaan wordt makkelijker, meer bewegen is ineens een eitje en ’s avonds kiezen we eerder voor een koele maaltijd zoals een gezonde salade. Daarnaast worden we een stuk vrolijker wanneer de zon schijnt. En nee, dit is allesbehalve toeval! Volgens onderzoek van de University of Michigan heeft warm weer een positieve invloed op onze mindset.

Zolang moet je buiten zijn
Uit onderzoek blijkt dat je wanneer je dagelijks minimaal 30 minuten buiten bent met mooi weer – ongeacht welk seizoen het is – je een beter humeur hebt. Ben je vaak genoeg buiten dan kan dat niet alleen zorgen voor een beter humeur, maar ook voor minder stress!

De perfecte temperatuur
Het onderzoek is uitgevoerd onder 600 deelnemers. Het blijkt er niet alleen om te gaan dat het mooi weer is, maar ook om hoelang je buiten bent. Daarnaast blijkt 22,2 graden DE PERFECTE temperatuur te zijn!

Kortom: hoe warmer/beter het seizoen, hoe beter je humeur!

Vergeetachtig of inspiratieloos?
Ook wanneer je zo nu en dan vergeetachtig bent, moet je naar buiten! Wederom is die (oh zo) fijne zon geweldig voor ons geheugen en zorgt het voor meer creativiteit. Inspiratieloos op kantoor? Een ommetje is de oplossing.

Happiness
Zomer betekent niet alleen meer zon maar ook langere dagen! Langere dagen betekent meer licht, en meer licht betekent meer geluk. Op lange dagen met meer zon blijkt uit onderzoek dat mensen zich stukken beter voelen. In de zomer is dit natuurlijk makkelijker omdat het dan nou eenmaal langer licht is dan in de winter. Dit zorgt dan ook voor het grootste verschil tussen onze zomer- en wintermood.