Ik ga op vakantie en neem mee…

Koffer inpakken

De zomervakantie komt eraan en dat betekent: koffers inpakken! Misschien herken je het wel: een koffer die niet dicht kan óf veel te zwaar is. Het is ieder jaar weer een strijd. Daarom hebben wij vandaag de beste tips voor het koffer inpakken voor je op een rijtje gezet:

Maak een checklist
Heb jij de neiging om altijd teveel in te pakken? Maak voordat je begint een lijst met de spullen die je écht nodig hebt. Houd deze erbij tijdens het koffer inpakken en wees streng voor jezelf; schrap kledingstukken en spullen die je niet nodig hebt.

Pak je spullen efficiënt in
Ook al ga je naar een zonnig land; een trui en een lange broek komen altijd van pas. Leg deze dikke(re) kleding niet op één stapel, maar verspreid ze over je koffer. Vul de lege ruimtes die overblijven op met kleine dingen, zoals ondergoed en badkleding.

Kies voor mini’s
Zit jouw toilettas ook altijd zo vol? Kies in plaats van full-size producten voor speciale reisverpakkingen. Hiermee kom je de eerste dagen prima door. Wanneer het op is koop je gewoon nieuwe op jouw reisbestemming.

Gebruik je handbagage
Het wordt vaak vergeten, maar ook je handbagage biedt de nodige ruimte. Gebruik deze niet alleen voor wat je nodig hebt tijdens je reis, maar stop er ook wat kleding in. Niet alleen efficiënt, maar ook nog eens super handig voor als je jouw hotelkamer nog niet in kunt.

Je redder in nood

Krijg je jouw koffer nou echt niet dicht? Dan is een stofzuiger je redder in nood. Bundel je kleding in zakken en zuig deze met de stofzuiger vacuüm. Deze truc werkt natuurlijk alleen als je op jouw vakantiebestemming ook een stofzuiger tot je beschikking hebt. Want wat mee heen gaat, moet ook mee terug…

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!