,

Een dag zonder telefoon of andere beeldschermen

Geen telefoon

Tegenwoordig grijpen we meerdere keren per dag naar onze telefoon, tablet of laptop. Vrijwel niemand kan meer zonder deze apparaten… Maar echt tot rust kom je er niet door. Helemaal zonder kan bijna niemand, maar dat is ook niet nodig! Minderen is genoeg en met deze tips lukt het jou ook.

Wandelen, wandelen, wandelen
Wandelen zonder plan. Doe je dat wel eens? Ga naar een groot natuurgebied, begin met lopen en geniet. Zonder plan. Neem de tijd!

Het zal je al snel opvallen dat je meer dingen ziet en dat je op meer dingen let dan anders. Denk aan de wolken, de planten om je heen, dieren… Vergeet de tijd en kom tot rust.

Geef niet toe
Bij verveling is het voor veel van ons een gewoonte om onze telefoon erbij te pakken. Scrollen door onze Facebook feed, Instagram of even snel een berichtje sturen naar een vriend of vriendin. Wat nou als je dat niet doet? Wanneer je dus niet toegeeft aan je gewoonte. Laat je gedachten zijn gang gaan en wie weet bedenk je een briljant plan of krijg je een waardevol inzicht.

Pak dat boek erbij
Ken je dat? Je hebt een boek gekocht of geleend die je eigenlijk graag zou willen lezen. Alleen op een of andere manier weet je er nooit de tijd of rust voor te vinden. Nu is het moment! Weg telefoon, hallo boek!

Tijd voor een spelletje
Waar we vroeger met elkaar aan tafel zaten met een bordspel kijken we nu geregeld tv. Maar wat nou als we hetzelfde doen als toen? Tover de ‘ouderwetse’ bordspelletjes tevoorschijn. Wie weet krijg je de smaak te pakken. Ook is het weer eens iets anders om te doen met je vrienden of familie.

En? Is het jou gelukt? Een hele dag zonder telefoon of andere beeldschermen… Wat hielp jou het meest om niet naar deze apparaten te grijpen?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!