Beginnen met meditatie? Start op de wc!

Meditatie

Maart en april staan bij Curves in het teken van mindfulness. En mediteren… Mediteren kan daar deel van uit maken! Geen tijd om te mediteren? Dat is geen excuus meer. Mediteren en daarmee in een paar minuten tot rust komen kan namelijk ook prima op bijvoorbeeld de wc. Sterker nog; uit een Nederlandse enquête is gebleken dat al één op de drie werknemers op kantoor mediteert op de wc. Helemaal niet gek dus!

Neem de tijd
Om te kunnen mediteren is een rustige plek van belang. Op kantoor kun je vaak niet zomaar even een ruimte voor jou alleen vinden. De wc biedt dan de oplossing. Neem de tijd om een paar keer diep in- en uit te ademen, mits het er fris ruikt natuurlijk. Haast je niet. Het valt niemand op dat je een minuutje langer wegblijft!

Spoel de stress weg
Met je ogen dicht op de wc zitten is niet per se nodig om tot rust te komen. Wat goed kan helpen is om je in te beelden dat je alle stress wegspoelt wanneer je de wc doortrekt. Doe dit echter wel bewust. Met één keer doorspoelen verbruikt een toilet al snel zo’n zes liter water. Eén keer doorspoelen zou dus genoeg moeten zijn om al je stress mee weg te spoelen 😉

Start met tellen
Mediteren bestaat uit ademhalingsoefeningen… Het hoeft dus helemaal niet zweverig te zijn! Let op je ademhaling, tel tot tien wanneer je uitademt en ontspan. Dit kan op de wc, bij het koffiezetapparaat en zelfs in de auto. En je kunt je ogen gewoon openhouden! Wel zo veilig tijdens het autorijden.

Blijven lachen
Ben je gestrest, dan vergeet je al snel te glimlachen. Wanneer je lacht worden de stresshormonen adrenaline en coristol afgebroken. Adrenaline zorgt vaak voor stress en gejaagdheid. Coristol is het stofje dat vrijkomt bij vrijwel elke vorm van stress. Endorfine, het hormoon dat vrijkomt wanneer je lacht, zorgt er voor dat deze twee hormonen worden afgebroken!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!