,

Hier komt mindfulness vandaan

Mindfulness

In maart en april is het Mindful Maand bij Curves. De maand waarin Curves een speciaal samengesteld programma met extra mindful training klaar heeft staan voor jou. Perfect voor een gezonde en bewuste levensstijl… maar waar komt mindfulness vandaan?

Oorsprong in het boeddhisme
Mindfulness betekent ook wel achtzaamheid en is een uitdrukking die afkomstig is uit het angelsaksische taalgebruik, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. In het boeddhisme wordt mindfulness dan ook al 2000 jaar toegepast.

Onder mindfulness wordt een gemoedstoestand verstaan die wordt getypeerd door de bewustwording van eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten. Dit zonder direct over te gaan op automatische reacties.

Ondanks dat de term mindfulness is verbonden aan het boeddhisme zijn er oude christelijke mystieke tradities die vergelijkbare meditatietechnieken lijken te hanteren.

Tegenwoordige toepassing
Tegenwoordig wordt mindfulness veelal ingezet om meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter om te kunnen gaan met stress, beter te kunnen concentreren, gelukkiger te worden, meer te kunnen genieten, effectiever te kunnen werken, beter te slapen en optimaler te kunnen ontspannen.

Mindful Maand bij Curves

Tijdens de Mindful Maand bij Curves helpen we je letterlijk en figuurlijk in beweging te komen en je lijf te voelen. Met onder andere ademhalingsoefeningen en balansoefeningen kom je tot rust en kun je je beter concentreren. Tegelijkertijd versterk je jouw spieren.

Door bewust met je lichaam en gedachten bezig te zijn ontdek je wat jouw lichaam daadwerkelijk nodig heeft. Ook zal je merken dat je (nog) meer uit je training kunt halen dan je normaal al doet!

Merk jij aan jezelf dat je vaak dingen doet op de automatische piloot? Voer je jouw taken als routine uit terwijl je met jouw gedachten heel ergens anders bent. Dan is mindfulness zeker een aanrader!

Meedoen met de Mindful Maand bij Curves kan eenvoudig door jezelf in jouw Curves Club aan te melden bij je coach. Ook voor vragen over de Mindful Maand verwijzen wij je graag naar jouw Curves coach.

Bron: Wikipedia

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!