,

Een fijn gevoel in 5 minuten

Fijn gevoel

De zomervakantie is voorbij en de start van de herfst komt eraan. Op 22 september start de herfst officieel volgens de astronomische kalender. En ondanks dat wij graag nog even willen genieten van het fijne zonnetje, heeft de herfst ook zijn fijne dingen. Wanneer de dagen korter en kouder worden kan het zijn dat je te maken krijgt met een dipje. Niet iets om direct van in paniek te raken, maar het is natuurlijk wel fijn om te weten hoe jij jouw gevoel weer een boost kunt geven. Met deze oefening verminder jij jouw dipje in no-time.

Ga er even voor zitten
Een momentje voor jezelf is altijd fijn. Ook is het belangrijk om zo nu en dan stil te staan bij het hier en nu. Waar ben jij dankbaar voor? Waar krijg jij energie van? Waar ben jij trots op?

Neem even de tijd, ga rustig zitten en beantwoordt bovenstaande vragen eens voor jezelf. Mocht je het lastig vinden dan kun je denken aan je vrienden, familie, iets wat onlangs gebeurd is, jouw gezondheid of iets waar je naar uitkijkt.

Hoe specifieker je bent in hetgeen dat je opschrijft, hoe meer je uit deze oefening kunt halen. Treed dus gerust in details wanneer je jouw geluksmomentje opschrijft. Waar is het, wat maakt het zo fijn, hoe voelt het…

Materieel vs. immaterieel
Tegenwoordig wordt geluk al snel op basis van bezittingen gebaseerd, ook wel materieel geluk. Jammer, want over het algemeen komt geluk niet voort uit spullen maar juist eerder uit mensen. Immaterieel geluk dus!

Richt je daarom wanneer mogelijk bij het beantwoorden van de vragen op de personen in je omgeving in plaats van op spullen. Wat maakt jouw beste vriendin zo bijzonder? Waarom was dat moment met haar zo leuk en gezellig? Wat blijft je altijd (of in ieder geval nog lang) bij van dat moment?

Wat voel je nou echt?
Bovenstaande oefening en vragen sluiten zoals je misschien zelf al had gemerkt aan op mindfulness. Even terug naar het hier en nu, even terug naar jezelf.

Wat voel je nou echt? En waarom voel je dat? Wat is de oorzaak van het gevoel? En wat is het gevolg?

You got this!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.