Dit is het belang van vriendschappen

Vriendschappen

Vriendschappen… De een heeft er tientallen, de ander slechts een paar. Maar echt goede vrienden? Daar hebben we er allemaal maar een beperkt aantal van. Vriendinnen en vrienden waarop je kunt bouwen en waarmee je zowel leuke als minder leuke gebeurtenissen deelt. Uit onderzoek van de Universiteit van Brighton blijkt dan ook dat goede vrienden van belang zijn om de dalletjes van het leven te overwinnen. En met jouw bestie aan je zijde komt dat helemaal goed toch?!

De rol van je vrienden
Voor het onderzoek zijn in totaal 185 Britse volwassenen ondervraagt. Hierbij werd gevraagd hoe zij omgaan met bepaalde situaties, wat hun zelfbeeld is en welke rol hun vrienden hierin spelen. Na een jaar werd de deelnemers van het onderzoek opnieuw onderworpen aan de vragenlijst. Dit om ervoor te zorgen dat de onderzoekers een duidelijk beeld konden vormen over het verloop van de vriendschap gedurende dat jaar.

De bevindingen

‘Onze bevindingen tonen aan dat vriendschappen een beschermend mechanisme zijn, die helpen bij het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit’, zegt onderzoeker Dr. Garber. ‘Het onderzoek biedt hiermee statistisch bewijs dat deze sociale relaties heel waardevol zijn.’

Maar waarom dan?
Waarom goede vrienden zo belangrijk zijn in het leven? En waarom specifiek wanneer je een moeilijke tijd doorgaat? Dat wordt nog verder onderzocht.

Verwacht wordt dat goede vrienden je helpen de vervelende ervaringen een plekje te geven of aan te pakken. Je bespreekt en relativeert het probleem waardoor je positief en toekomstgericht kunt blijven denken. Alsnog geldt dat natuurlijk niet in alle situaties.

Wel blijkt hieruit maar weer… “in nood leert men zijn vrienden kennen”! Sta altijd klaar voor je vrienden, je vrienden staan altijd klaar voor jou. Heb jij zo’n fijne vriendin of vriend die er altijd voor je is? Zet haar of hem eens een keer in het zonnetje. Want jouw bestie is dus weldegelijk goed voor je!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Womens Health