4x motivatie boosten

Motivatie boosten

Zo na de zomervakantie kan het best even lastig zijn om de motivatie in het sporten terug te vinden. Dat begrijpen wij maar al te goed. Om jou motivatie te boosten hebben we een aantal eenvoudige tips voor je waarmee jij in no-time je sportieve voornemens weer op de rit hebt.

Beloon jezelf
Heb je een flinke work-out achter de rug, beloon jezelf dan! Niet met een snack, maar bijvoorbeeld met het lezen van een goed boek of het kijken van 2 afleveringen van je favoriete serie. Ook kun je met jezelf afspreken dat je na bijvoorbeeld vijf keer of vaker sporten die mooie lipstick mag kopen.

Gebruik de achtergrond van je telefoon
Dagelijks kijk je meerdere keren op je telefoon. Maak hier gebruik van! Stel een achtergrond in op je telefoon waarop jouw doel te zien is, een mooie quote die jou inspireert of dat kledingstuk dat je graag wil hebben. Elke keer wanneer je op je telefoon kijkt word je er weer even aan herinnert!

Ga samen
Samen sporten is en blijft leuker dan alleen! Ook kun je elkaar motiveren wanneer je afspreekt samen te gaan. In tegenstelling tot wanneer je alleen bent, en wellicht eerder besluit een dag over te slaan, is het eenvoudiger je goede voornemens vol te houden wanneer je samen met een vriendin afspreekt om te gaan sporten.

Houd de voortgang bij
Begin je net met sporten, dan is gewicht niet (altijd) de juiste maatstaaf om naar te kijken voor je voortgang. Begin je met sporten, dan beginnen je spieren in eerste instantie te groeien. Spieren zijn zwaarder dan vet. Let in plaats daarvan op hoeveel moeite het kost om het Curves Circuit rond te komen. Je zult merken dat een ronde je per keer wat makkelijker af gaat!

En wat is er nou een betere motivatie dan jouw persoonlijke resultaat!?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!