Bewegen is dé oplossing!

Ziek, bewegen

Even niet zo lekker in je vel? Kom in beweging! Voel je je een beetje verkouden of grieperig dankzij het koude weer? Dan hebben we voor jou deze tips om je er weer helemaal boven op te helpen.

Hoe voel jij je na een zware workout?
De kans is groot dat na een zware workout je zintuigen sterker zijn, je stemming beter en je energielevel hoger is. Na een workout heb je het gevoel alsof je de hele wereld aan kunt! Dat is een gevoel wat we iedere dag zouden moeten hebben. Of het nu door een workout van Curves komt of door een stevige wandeling. Kortom: van dagelijkse beweging wordt je enthousiast, of je je nu al goed voelt of je juist beter wil voelen!

Voel je je verdrietig?
Langdurige oefeningen kunnen je een euforisch gevoel geven, dat is wetenschappelijk onderzocht. Het is de beste manier om jezelf uit een ongelukkig moment te trekken. Je hebt er niet eens een doktersrecept voor nodig! Is het niet fantastisch om te weten dat jij zelf de kracht hebt om jezelf beter te laten voelen?

Voel je je vermoeid?
Denk je dat je te vermoeid bent om te sporten? Onzin! Doktoren beweren zelfs dat klachten als moeheid voorkomen kunnen worden met bewegen. Sporten veroorzaakt dus geen vermoeidheid, maar het maakt je lichaam vaak juist sterker en energieker. Kijk dus alvast uit naar je volgende (Curves) workout! Er is namelijk geen betere manier om je batterijen weer op te laden.

Heb je hoofdpijn?
Op het moment dat we bewegen komt endorfine vrij in ons lichaam. Dat zorgt voor een pijnstillend of pijnverminderend effect. Dus in plaats van dat je naar de aspirines of ibuprofen grijpt: ga bewegen.

Heb je moeite met slapen?
Er is een verschil tussen mentale en fysieke moeheid. Op het moment dat onze hersenen vermoeid zijn, maar ons lichaam niet, kan dat voor slapeloosheid zorgen. Geef je lichaam dezelfde stimulatie als je hersenen door te bewegen en waarschijnlijk zul je veel beter in slaap kunnen komen!

Dus: kijk uit naar je volgende moment van beweging, het is goed voor je!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!