7 tips voor de juiste sportbh

SportBH

Sporten is behoorlijk belastend voor je borsten. Wist je dat bij joggen je borsten iedere stap 9 centimeter bewegen? Als je dus een kilometer loopt, bewegen ze maar liefst 84 meter! Een goed passende sportbh is, met name bij grotere borsten, heel belangrijk.

Veel vrouwen weten nog niet hoe belangrijk een sportbh is, want slechts 15% draagt er momenteel een tijdens het sporten. Toch liegen de cijfers er niet om. De sportwetenschapper Dr. Joanna Scurr van de universiteit van Portsmouth heeft ontdekt, dat een ondersteunende sportbeha het bewegen van het gevoelige borstweefsel met 74% reduceert, terwijl dit met een normale beha slechts 38% is.

Maar hoe vind je nu de juiste sportbh? Hier 7 tips:

  1. Let op comfort en pasvorm. De beha moet niet zo strak zitten dat je amper kunt ademhalen, maar wel zo strak dat hij niet verschuift.
  2. De bh moet overal op dezelfde hoogte zitten en mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.
  3. Draag geen bh met beugels of versiersels. Deze kunnen verwondingen veroorzaken bij vallen of gewoon door te veel wrijving.
  4. De bandjes moeten zacht en breed zijn en mogen niet in je huid snijden.
  5. Kies voor ademend materiaal en vermijd stoffen die zweet absorberen, zoals puur katoen.
  6. Als je een sportbh past, spring of loop dan even rond om te voelen of je borsten wel goede ondersteuning hebben.
  7. Hef je armen boven je hoofd om te controleren of de elastische onderrand niet naar boven schuift. Gebeurt dat wel, dan heb je een kleinere maat nodig. Vraag desnoods advies aan de verkoopster.

En nu je deze tips weet, heb je een goede reden om direct even op www.atodet.nl te kijken.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!