Zet woorden om in daden

Meer bewegen | franchise ondernemen

Wil je meer gaan bewegen, maar vind je het maar lastig om de stap te maken? Je bent niet de enige die hier last van heeft. Op zich is dat niet gek en wanneer je weet hoe het komt, is het makkelijker om daar verandering in te brengen!

Gewoon lui?
Er zijn genoeg mensen die met veel liefde en plezier naar de sportschool gaan. Toch zijn er ook veel mensen die zich in eerste instantie echt even een zetje moeten geven om die eerste paar keer te gaan. De reden waarom dat niet vreemd is, is omdat wij als mens heel vroeger op momenten ook onze energie moesten sparen. Wat nu wordt gezien als luiheid, was toen een efficiënte manier om langer met je energie te doen op het moment wanneer er minder voedsel beschikbaar was.

Dit is nu natuurlijk niet meer nodig. Door rustig aan te doen bouwde je lichaam toentertijd een energiereserve op in de vorm van een laagje vet om de momenten dat er minder voedsel beschikbaar was door te komen. Nu is er voldoende voedsel beschikbaar waardoor die energiereserve niet meer nodig is. Ondanks dat zit het ergens nog wel in ons om met een volle maag rustig aan te doen, want je hebt nou eenmaal voldoende energie om even vooruit te kunnen.

Iedereen is anders
We zeiden net al even dat de een het makkelijker vindt om naar de sportschool te gaan dan de ander. Geen enkel mens is nou eenmaal hetzelfde! Wanneer je wil beginnen met sporten kost een workout meer moeite omdat je lichaam het niet gewend is. Iets in je zal het gevoel opwekken dat je best wat rustiger aan kunt doen. Je hebt namelijk energie verbruikt en moet weer opladen.

Sport je regelmatig en heb je een goede conditie en sterke spieren, dan is het uitvoeren van een workout ook makkelijker. Je lichaam vindt dit normaal waardoor je het sporten vaak leuker vindt dan wanneer het veel moeite kost.

Minimale voorbereiding
Om het jezelf makkelijker te maken om jouw doelen te behalen en dus meer te gaan bewegen kun kleine dingetjes naast je workout doen. Neem bijvoorbeeld eens vaker de fiets, loop via de trap in plaats van dat je de lift pakt, werk staand in plaats van zittend etc. Alle beetjes waarmee jij actiever bent gedurende de dag helpen je lichaam en geest om minder ‘lui’ te zijn. Je werkt in kleine stapjes aan je conditie waardoor het verschil tussen niet sporten en naar de sportschool gaan minder groot wordt. Ook zullen workouts minder zwaar zijn wanneer je met een iets betere basis van start gaat waardoor de kans groot is dat je het makkelijker volhoudt.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Quest