Gezonde spieren hebben invloed op sterke botten

Sterke botten

Krachttraining voor vrouwen heeft onwijs veel verschillende voordelen. Zo heeft het een positieve invloed op onze bloeddruk, overgangsklachten, helpt het bij het verliezen van gewicht en verkleint het de kans op blessures. Ook het krijgen van sterke en gezonde botten is een fijn effect van krachttraining. Maar wat is nou eigenlijk de relatie tussen onze spieren en sterke botten?

Osteoporose
Osteoporose is de medische term voor poreuze botten. Krachttraining helpt dit te voorkomen. Krachttraining zorgt er namelijk niet alleen voor dat je spieren sterker worden. Ook de botdichtheid neemt toe.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat krachttraining de dichtheid van onze botten beïnvloed. Het onderzoek dat is uitgevoerd aan de McMaster University in Ontario (Canada) bijvoorbeeld, laat zien dat een programma met krachttraining in één jaar tijd de spinale botmassa van vrouwen in de overgang met maar liefst 9% verhoogt. Vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, maar geen krachttraining uitvoerden, verloren juist botdichtheid.

Van grote invloed
Sterkere botten en spieren hebben niet alleen invloed op onze gezondheid. Ook de kwaliteit van leven als de levensduur wordt er positief door beïnvloed. Een combinatie van sterkere botten, meer spierkracht en een beter evenwicht kan ervoor zorgen dat je op je oude dag minder snel valt.

3x per week
Drie keer per week sporten bij Curves is voldoende om te profiteren van de positieve voordelen van krachttraining. Daarnaast voer je in het Curves Circuit niet alleen krachttraining uit. Het circuit combineert namelijk cardio- met krachttraining. Dit is belangrijk, want zo verbeter je niet alleen je spieren en botten… Cardio heeft namelijk een positieve invloed op onze hart- en bloedvaten. In 30 minuten tijd bouw je spiermassa op, verhoog je jouw stofwisseling en verbrand je meer vet. Kortom: Je werkt aan een stevige basis voor een gezonde en actievere toekomst!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Optimale Gezondheid