3x zo houd je jouw sportkleding lekker fris

Sportkleding | Herstel na workout | Krachttraining

Sportkleding is ervoor gemaakt om vocht snel naar de buitenkant af te voeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid droog en koel blijft. Toch kan het gebeuren dat jouw sportkleding ondanks dat je het hebt gewassen nog steeds niet lekker ruikt. Hoe je ervoor zorgt dat jouw sportkleding weer helemaal lekker fris is voor jouw volgende workout? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje!

1. Luchten
Gooi je jouw sportkleding direct na het sporten in de wasmand? Let er dan op dat de kleding niet meer vochtig is. Is dit wel het geval, dan vormt dit de ultieme voedingsbodem voor bacteriën. Ondanks dat je jouw sportoutfit vervolgens wast, zal de zweetlucht erin blijven zitten. Laat daarom je sportkleding eerst goed luchten voor je het in de wasmand gooit, bijvoorbeeld door het uit te hangen.

2. Binnenstebuiten
De binnenkant van sportkleding is de kant die direct in contact komt met je huid en het zweet. Door sportkleding binnenstebuiten te wassen, reinig je de stof op de meest vervuilde plek. Daarnaast blijft de kleur en de opdruk van je kleding beter behouden.

3. Schoonmaakazijn doet wonderen
Lukt het toch echt niet om de ongewenste geurtjes uit je sportkleding te krijgen, kies dan voor wat zwaarder geschut. Week voor je de sportkleding in de wasmachine doet alles in een teiltje of emmer met daarin 80% koud water en 20% schoonmaakazijn. Laat de kleding er ongeveer 30 minuten instaan voor je met de wasmachine aan de slag gaat.

Ben je toe aan een nieuwe sportoutfit, maar weet je niet voor wat voor een items je moet gaan? In deze blogpost lees je een aantal handige trucs waarmee je er al snel slanker en strakker uitziet tijdens je workout!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health