5x voordelen van spinazie

Spinazie

Spinazie is een populaire groente die je op verschillende manieren kunt eten. Maar wist je dat spinazie ook heel wat fijne voordelen met zich meebrengt voor je gezondheid?

Een gezonde bloeddruk
In spinazie zit een hoog gehalte aan kalium. Daarnaast heeft het een laag natriumgehalte. Voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk is dit een positieve samenstelling. Kalium zorgt namelijk voor een verlaging van de bloedruk. Natrium daarentegen verhoogt de bloeddruk.

Ook bevat spinazie foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan het verlagen van een hoge bloeddruk en ontspant de bloedvaten. Hierbij blijft de doorbloeding behouden.

Wanneer de bloeddruk verlaagt en de spanning van de bloedvaten en slagaders minder wordt, wordt de druk op het hart en de bloedvaten verminderd. Tegelijkertijd wordt de zuurstoftoevoer naar verschillende organen verbeterd.

Ontstekingsremmend
Spinazie bevat veel stoffen die behoren tot de categorie methyl dioxide flavonoïde glucuroniden. Stoffen in deze categorie hebben een ontstekingsremmende werking op ons hele lichaam.

Sterke spieren
Het is niet voor niets dat Popeye spinazie at om zijn spieren een boost te geven. Spinazie bevat namelijk het antioxidant C0-Q10 wat een positieve invloed heeft op het versterken van onze spieren. Vooral de hartspier reageert op dit antioxidant. Deze antioxidant kan dan ook gebruikt worden om hart- en vaatziekten te voorkomen en verminderen.

Betere spijsvertering
Naast kalium, en foliumzuur bevat spinazie ook een behoorlijke hoeveelheid eiwitten. Deze eiwitten worden door enzymen eenvoudig afgebroken tot aminozuren die essentieel zijn voor ons. Het draagt bij aan de ontwikkeling van spieren, verhogen het helend vermogen van ons lichaam en geven een boost aan ons metabolisme.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.