Gember, super veelzijdig!

Gember

Gember is niet alleen lekker om een kop thee mee te maken. Ook heeft het uiteenlopende voordelen voor onze gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat gember onder andere helpt bij:

  • Griep en verkoudheid;
  • Chronische ontstekingen;
  • Spierpijn;
  • Migraine en spanningshoofdpijn;
  • Misselijkheid.

Rijk aan vitamines
Gember bevat vitamine A, C, E en B. Ook bevat het magnesium, ijzer, zink, calcium, bètacaroteen, gingerol en shogaol.

Boost voor je immuunsysteem
Doordat gember zowel ontstekingsremmend als koortswerend werkt, draagt het bij aan de algehele gezondheid van ons lichaam en ziektebestrijding. De antibacteriële en antivirale werking lost slijm op en voorkomt of verlicht keelpijn. Ook boost het je immuunsysteem waardoor je sneller geneest, maar waardoor je ook minder snel ziek wordt.

Verlichting van maagklachten
Wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel of brandend maagzuur biedt gember een fijne manier om dit te verhelpen. Gember neutraliseert het maagzuur waardoor je in no-time van het brandende gevoel af bent. Daarnaast stimuleert gember de aanmaak van speeksel en spijsverteringssappen waardoor je eten makkelijker kan worden verteert.

Verbranding van vet
De gingerolen die in gember zitten veroorzaken een sneller metabolisme. Ook draagt gember bij aan het sneller verbranden van vetreserves en geeft het langer een voldaan gevoel. Wanneer je moeite hebt met afvallen, kan gember je dus net een handje helpen.

Een frisse adem
Door een stukje gember te eten na je maaltijd of door een kop gember thee te drinken, zal je een fris en schoon gevoel in je mond krijgen. De gember neutraliseert de slechte smaak in je mond. Het is zelfs effectief tegen de gevreesde ‘koffie adem’.

Gember in een smoothie
Ondanks dat we dit recept al een poosje geleden deelden, is en blijft het een lekkere en gezonde aanrader voor jouw darmen, immuunsysteem en energie. Herinner jij je deze papaja gember smoothie nog?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Kazidomi