Een goed gevoel door meer rust

Rust in je dagelijks leven

Even een momentje voor jezelf nemen kan soms nog best lastig zijn. Toch is rust belangrijk voor ons. Het geeft lucht en vermindert stress. Maar hoe zorg je er nou voor dat je daadwerkelijk meer rust in je dagelijks leven brengt? Deze vijf tips helpen je op weg!

Een opgeruimd huis…
Wanneer je huis helemaal vol staat met spullen of een rommeltje is leidt dat ook tot onrust in je hoofd. Door je huis op te ruimen maak je jouw leefomgeving overzichtelijk. Nou hoef je natuurlijk niet ineens dagenlang op te gaan ruimen. Nee, begin eens met elke dag 15 minuutjes of focus je op één deel van het huis.

Even geen social media
Online gaat maar door. Dag in, dag uit. Soms kan het ook wel eens even fijn zijn om geen gebruik te maken van social media. Even helemaal niks. Dat kan voor een paar uur of voor een dag. Net wat jij prettig vindt.

Lange termijndoelen
Het voordeel van lange termijndoelen is dat je ze op kunt splitsen in kleinere stappen. Dit maakt het gestelde doel overzichtelijk en makkelijker haalbaar. Ook word jij je heel bewust van het moment dat je zo’n tussenstap hebt behaald. Je werkt aan een groter geheel zonder dat het een enorme opgave wordt.

Multitasking? Alsjeblieft niet
Doe jij met regelmaat allerlei dingen op hetzelfde moment? Dat is niet bevorderlijk voor de rust in je hoofd. Onze hersenen zijn er namelijk niet voor gemaakt om van alles tegelijk te doen. Het gaat ten koste van je concentratie en de rust in je hoofd. Ook zal je dingen minder goed doen. Stop daarom met multitasking en richt je op één ding tegelijk. Je zult merken dat je dingen veel sneller (en beter) af hebt.

Kleine pauzes
Een kleine pauze waarbij je even helemaal bent in het hier en nu draagt eveneens bij aan een rustig gevoel. Neem bijvoorbeeld even de tijd om buiten te genieten van het mooie uitzicht of de vogeltjes om je heen. Of neem even de tijd om rustig je kop koffie te drinken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.