,

5x thuis in beweging blijven

thuis in beweging

Beweging is belangrijk voor onze gezondheid. Nu we even niet naar Curves kunnen helpen we je graag om thuis in beweging te blijven. Want het nieuwe jaar… Dat willen we goed en fit van start! Daarom hebben wij 5 leuke manieren van beweging op een rijtje gezet waarmee je in of rondom huis fit blijft.

1. Dans erop los
Door te dansen maak je jouw lichaam flexibeler. Door de aanmaak van hormonen wordt stress verminderd en tegelijkertijd verbeter je jouw conditie. Onderzoek heeft aangetoond dat dansen net zo effectief is als fietsen of joggen wanneer het gaat om het verliezen van gewicht en het opbouwen van spieren. Van gewoon helemaal losgaat op jouw favoriete muziek tot het volgen van een zumba workout… Zet die muziek aan en ga ervoor!

2. Terug naar vroeger
Vroeger deed je misschien niet anders, maar wanneer is het de laatste keer dat je touwtje hebt gesprongen? Ondanks dat het toen misschien heel makkelijk was en het er nu nog steeds supermakkelijk uit ziet, is touwtjespringen erg intensief. Tijdens het touwtjespringen train je jouw hele lichaam. Ook worden je hart- en bloedvaten versterkt.

3. Trek je wandelschoenen aan
Even naar buiten een stukje wandelen… Het is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Daarnaast is wandelen iets wat altijd en overal kan. Let er tijdens het wandelen op dat je rechtop loopt en een tempo aanhoudt waarin jij prettig loopt. Toe aan wat extra uitdaging? Gooi het tempo wat omhoog en stel je conditie op de proef.

4. Traplopen als kracht- en cardiotraining
Wil je liever iets dat meer intensief is dan een blokje om? Traplopen is een goede manier om niet alleen je conditie maar ook je spierkracht te trainen. Hoe langzamer je de trap op loopt, hoe zwaarder het is voor je spieren.

5. Fietsen
Zowel door te fietsen als door te wandelen krijg je meer zuurstof binnen. Dit geeft direct een fit en energiek gevoel. Daarnaast is fietsen eenvoudig toe te passen ook wanneer je geen zin hebt om speciaal een rondje te gaan fietsen. Pak wanneer je naar de supermarkt moet bijvoorbeeld de fiets. Voor je het weet heb je er al 20 tot 30 minuten op zitten!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu