Een positieve manier om jouw weekend af te sluiten

Positief weekend afsluiten

Wanneer het einde van het weekend nadert zijn veel mensen al bezig met het nadenken over het begin van de nieuwe werkweek… Wat staat er allemaal op de planning? Ben je niets vergeten voor te bereiden? Jammer, want zo kun je natuurlijk niet optimaal genieten van je weekend! Sterker nog… Doordat jij je al druk maakt over de nieuwe week, wordt je weekend nog korter. Gelukkig zijn er manieren waarop je dit kunt voorkomen of verhelpen.

Een goede planning
Door voor het weekend van start gaat alvast een lijstje te maken met wat er na het weekend moet gebeuren schrijf je alle gedachtes van je af. Schrijf alles wat je te binnen schiet op en rangschik de activiteiten op basis van prioriteit. Op die manier kun je op maandag ochtend direct van start en hoef je zondagavond nog niet na te denken over wat je te wachten staat.

Indoor in de avond
Gedurende de winter zijn de dagen korter. Dat betekent dat je niet alle activiteiten op elk moment van de dag kunt doen. Wel kun je hier in jouw planning voor de dag op in spelen. Plan activiteiten die buiten zijn in de ochtend en aan het begin van de middag. Plan activiteiten die binnen zijn in de avond.

Focus op positieve dingen
Wanneer je standaard op zondag een vervelend gevoel krijgt omdat het weekend er ‘alweer’ bijna op zit, kun je dit gevoel tegen gaan door je te focussen op dingen waar je gelukkig van wordt. Sluit je dagen af met het opschrijven van vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Door bewust bezig te zijn met dingen die je leuk vindt, zullen deze je meer gaan opvallen. Jouw aandacht wordt hiermee gefocust op positiviteit in plaats van negativiteit!

Een vast ritueel
Wanneer je op zondagavond in bed ligt te denken over de start van een nieuwe werkweek kan dit ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Het maken van een planning op de vrijdagmiddag en een vast ritueel op de zondagavond zorgen voor de nodige rust. Neem een kop thee, ga lekker douchen of lees een stukje. Zo’n standaard ritueel zorgt er op den duur voor dat je lichaam eraan gewend raakt. Het gevolg is dat je lichaam weet dat het bedtijd waardoor je makkelijker in slaap valt.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health