Keelpijn? Probeer dit eens!

Keelpijn

Wanneer je last hebt van keelpijn wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Keelsnoepjes kunnen een handje helpen om de keelpijn te verlichten. Helaas zijn die niet zo gezond door de grote hoeveelheid suiker die ze bevatten. En zelfs al kies je voor de suikervrije variant, dan nog bevatten keelsnoepjes over het algemeen behoorlijk wat calorieën. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die vele malen minder slecht zijn voor ons lichaam!

Kop kamillethee
Kamille heeft verschillende verzachtende eigenschappen. Zo kun je het gebruiken om als kompres op je ogen te leggen, maar werkt het ook effectief tegen keelpijn. Dit komt doordat kamillethee een licht ontstekingsremmende en ontsmettende werking heeft. Hetzelfde geldt overigens voor gemberthee. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van gember!

Kauwgom zonder suiker
Wanneer je last van keelpijn hebt helpt het wanneer je meer speeksel aanmaakt en moet slikken. Dit zorgt er namelijk voor dat je keel goed doorbloed blijft en kan herstellen. Kauwgom kan helpen om meer speeksel aan te maken. Kies wel voor een suikervrije variant.

Koud drankje
Water drinken is altijd een aanrader. Het is de meest gezonde vorm van drinken die er is doordat het optimaal hydrateert en geen suikers of calorieën bevat. Wanneer je last hebt van keelpijn kan een glas koud water helpen om de pijn te verzachten.

Koken met knoflook
Knoflook bevat onder andere allicine, fruktane en flaconoïden. Dit zijn stoffen die virussen en bacteriën helpen te bestrijden. Door knoflook in je maaltijden te verwerken krijg je de genoemde stoffen binnen en ben je hopelijk sneller van de keelpijn af!

Adem niet door je mond
Wanneer je verkouden bent kan het lastig zijn om door je neus te ademen. Toch is dit wel een aanrader wanneer je keelpijn hebt. Door je neus ademen zorgt ervoor dat je keel minder snel droog en geïrriteerd raakt.

Slapen
Wanneer je niet helemaal in orde bent is slapen vrijwel altijd een aanrader. Wanneer je slaapt krijgt je lichaam de tijd om te herstellen. Dit geldt ook voor het verminderen van keelpijn.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu