,

Voeding of beweging?

Voeding of bewegen

Over het algemeen heb je wanneer je besluit meer te gaan bewegen een doel. Veel gehoorde doelen zijn afvallen en het verbeteren van de conditie, maar ook stress verminderen en de kans op hart- en vaatziekten verminderen horen wij bij Curves vaak. Bij alle genoemde doelen is de juiste balans tussen voldoende beweging en gezonde voeding van belang. Maar toch heeft een van de twee de voorhand. Weet jij welke het is?

De kans op hart- en vaatziekten verminderen
Wanneer je als doel hebt de kans op hart- en vaatziekten te verminderen dan is het in eerste instantie van belang te weten waar hart- en vaatziekten vooral door ontstaan.

Hart- en vaatziekten ontstaan onder andere door een te hoog cholesterol, een te hoge bloeddruk en roken. Hetgeen wat hier een belangrijke invloed op heeft is onze voeding. Wanneer het aankomt op voeding is het van belang minder zout en suiker te eten. Daarnaast wordt aangeraden om in plaats van verzadigde vetten te kiezen voor gezonde, onverzadigde vetten. Eet bijvoorbeeld minder vlees en in plaats daarvan meer groenten, fruit, volkorenproducten, noten en peulvruchten. De kans op hart- en vaatziekten wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Verminderen van stress
Door met het tweede doel… Stress! Hier op het Curves blog hebben we meerdere malen de aanleiding, symptomen en gevolgen van stress besproken. Hoe je stress kunt verminderen? Juist ja, door te gaan bewegen!

Wanneer je gaat bewegen wordt er meer van het stofje serotonine aangemaakt in onze hersenen. Handig, want serotonine is een belangrijke neurotransmitter dat bekend staat om het bestrijden van de symptomen van een depressie.

Heb je last van stress, dan wordt aangeraden minimaal drie keer per week een flinke workout te doen. Reden genoeg om tijd te maken voor het Curves Circuit!

Daarnaast is het deze maand Mindful Maand bij Curves. De maand waarin Curves een speciaal samengesteld programma voor jullie klaar heeft staan met daarbij extra mindful trainingen. Perfect om korte metten te maken met stress!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!