,

5x Voeding tegen overgangsklachten

Overgangsklachten

Wist je dat voeding invloed kan hebben op overgangsklachten? Door bepaalde dingen te vermijden of juist wat vaker te eten kun je het jezelf gedurende deze periode net wat makkelijker maken. Daarnaast helpt sporten tegen verschillende klachten.

1. Groene groentes
Magnesium draagt bij aan een goede nachtrust. Dat kan prettig zijn, want slapeloze nachten is iets waar veel vrouwen tijdens de overgang mee te maken krijgen. Magnesium vind je veelal in groene groentes zoals spinazie en broccoli. Ook zijn deze groentes rijk aan calcium wat goed is voor het behoud van sterke botten.

2. Vermijd een teveel aan zout
Teveel zout is nooit goed voor ons lichaam. Toch is het tijdens de overgang extra de moeite waard om op je zoutinname te letten. Wanneer je te veel zout eet kan dit namelijk zorgen voor opvliegers.

3. Vette vis
Vette vis lijkt net als het drinken van voldoende water iets te zijn waar je bijna niet verkeerd mee kunt gaan. Ook tijdens de overgang is vette vis dus een aanrader. De omega-3 vetzuren zorgen er namelijk voor dat je minder last krijgt van opvliegers en depressieve gevoelend.

4. Vermijd te veel cafeïne en alcohol
Zowel cafeïne als alcohol verhogen de kans op opvliegers. Ook kan het nachtelijk transpireren verergeren.

5. Fruit en groenten
Doordat je lichaam verandert tijdens de overgang is het belangrijk om niet alleen voldoende te bewegen, maar ook op je voeding te letten. Dat betekent niet dat je niets ‘ongezonds’ meer mag eten. Wel is het verstandig om ervoor te zorgen dat je voldoende groenten en fruit eet.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Krachttraining Vrouwen | A. Vogel