,

Magnesium: onmisbaar wanneer je sport!

Magnesium

Wist je dat magnesium ontzettend belangrijk is tijdens het sporten? Het activeert namelijk talloze processen die onze prestaties helpen te verbeteren! Vandaag hebben we voor jou op een rij gezet waarom magnesium zo belangrijk is. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: magnesium voorkomt verzuring. Hard nodig dus!

Magnesium en eiwitten
Je lichaam heeft brandstof nodig. En om haar werk goed te kunnen doen, moet je inspanning en voeding goed op elkaar afstemmen. Zo kan je lichaam een nog betere prestatie leveren. Eiwitten zijn hierbij heel belangrijk omdat ze je lichaam een boost geven, waardoor jij je work-out beter vol kunt houden.

Eiwitten zijn macronutriënten (voedingsstoffen), net als koolhydraten en vetten. Dagelijks heb je een goede balans nodig tussen deze drie. Magnesium heeft invloed op de vorming van eiwitten en speelt hierdoor een onmisbare rol in het lichaam van een sporter. Het zorgt voor een betere opbouw van eiwitten en helpt je spieren te herstellen nadat je flink hebt staan zweten in de sportschool.

Bovendien zorgt magnesium voor een verhoogde stofwisseling; vet wordt sneller omgezet in energie. Dit is vooral voor de duursporters onder ons een voordeel, omdat je dan gedurende langere tijd over voldoende energie moet beschikken.

Magnesiumtekort
Een tekort aan magnesium vergroot de kans op blessures (bovendien duurt het herstel ervan langer), en dat wil je natuurlijk niet! Hartstikke belangrijk om dit na een sportsessie weer aan te vullen. Producten die rijk zijn aan dit mineraal zijn groenten, granen, fruit én pure chocola. Een puur paaseitje is dus een verantwoorde snack na je work-out!

Bron: Magnesium Centrum | Fit.nl | Sportvoedingsgids