Frisdrank tijdens de zwangerschap, slecht?

Frisdrank

Veel baby’s houden van zoet: de melk die ze krijgen is zoet, zelfs het vruchtwater dat ze dronken toen ze nog niet geboren waren smaakte zoet.

Maar wist je dat vrouwen die kunstmatig gezoete drankjes drinken tijdens hun zwangerschap, mogelijk meer kans hebben op kinderen met overgewicht?
3.000 moeders werden gevolgd door onderzoekers en er werd geconstateerd dat, moeder die iedere dag frisdrank drinken, twee keer zo veel kans hebben op een baby met overgewicht, zodra deze de leeftijd van twaalf maanden bereikt. Volgens onderzoek zorgt het drinken van kunstmatig gezoete drankjes ervoor dat baby’s in de baarmoeder al een voorliefde voor zoetigheid ontwikkelen.

Daarnaast bleek uit een Deense studie dat er een verband is tussen een dagelijkse consumptie van light frisdranken en een vroegtijdige geboorte.Het bleek namelijk dat bij een dagelijkse consumptie van light frisdranken een grotere kans is om voor 37 weken zwangerschap te bevallen: zodra er meer dan vier blikjes per dag geconsumeerd worden, stijgt het risico zelfs met 78 procent.

Oplossing
Ben je zwanger en kun je haast niet van de (light) frisdrank afblijven? Praat dan eens met je coach over wat je kunt doen. Zo zorg je er zeker weten voor dat jouw baby op tijd en gezond geboren wordt.

Bron: Mens en Gezondheid

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!