Detox: doen of niet doen?

Detox

Een weekje een detoxdieet volgen: tegenwoordig klinkt het heel aannemelijk, want niet voor niets hoor en zie je steeds vaker dat mensen er aan beginnen. Maar is het wel echt zo goed als men denkt? Mensen die detoxen zijn vaak heel bewust met hun lichaam en voeding bezig. Ze beginnen aan een detox omdat ze denken dat je er schadelijke stoffen mee kwijt raakt. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Ik heb lange tijd een ongezonde levensstijl geleid.
Als je alcohol hebt gedronken, zorgt je lever er voor dat het binnen drie dagen is afgebroken. Teveel aan vet en suiker slaat zich op in extra gewicht. Als je een tijd lang ongezond hebt gegeten en gedronken helpt het dus niet om achteraf te gaan detoxen: de schade is allang gedaan.

Is mijn lichaam een natuurlijke detox machine?
Je lichaam zorgt er zelf elke dag voor dat je gereinigd wordt. Schadelijke stoffen? Die verdwijnen dus na een tijdje gewoon. Zonder dat jij het door hebt en zonder dat je er iets voor hoeft te doen. En kun je dat dan een handje helpen? Nee. Helaas.

Ik wil perse detoxen.
Detoxmethoden helpen niet, maar mocht je dan toch een soort van willen detoxen. Kies dan voor het volgende: blijf gewoon normaal eten, maar beperk je daarnaast tot het drinken van water. Door water krijg je een vol gevoel en zorgt er tevens voor dat je lichaam op een natuurlijke manier gereinigd wordt: namelijk door die extra toilet bezoekjes.

Maar water verveelt zo snel.
Niks van waar: probeer bijvoorbeeld eens om water te combineren met fruit!

Of lees één van onze andere tips om meer water te drinken.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron.