,

Jouw sportmaatje bezorgt jou een langer leven

Curves Sportschool voor vrouwen

Samen is leuker dan alleen… Ook wanneer het aankomt op sporten is dat vaak het geval. Door samen te gaan sporten motiveer je elkaar en haal je het beste in elkaar naar boven! Maar er is nog een voordeel: samen sporten heeft invloed op hoelang je leeft. Hoe dat precies zit?

Health and lifestyle
Onderzoekers van de Copenhagen City Heart Study hebben onderzoek gedaan onder 8500 volwassenen die nog nooit een hartziekte, beroerte of kanker hebben gehad. Tijdens dit onderzoek hebben de deelnemers een uitgebreide health and lifestyle enquête ingevuld. In deze enquête werd gevraagd naar hun meest beoefende sport en hoe vaak zij sporten.

Gedurende 25 jaar zijn deze personen nauw gevolgd. Gedurende die periode zijn ongeveer 4500 van hen overleden.

Het resultaat
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er een link is tussen sociale sporten en langer leven. Solo sporters hebben fanatieke tennissers 9.7 jaar aan hun leven toegevoegd. Tennis werd op de voet gevolgd door badminton (6.2 jaar), voetbal (4.7 jaar), fietsen (3.7 jaar), zwemmen (3.4 jaar) en hardlopen (3.2 jaar). De reden van deze uitslag? Sociale interactie!

Samen sporten is leuker dan alleen. Dit zorgt voor een betere mentale gezondheid. Daarnaast motiveert sporten met een vriendin of vriend waardoor de kans groot is dat je het langer volhoudt.

Relax and be happy
Alleen sporten is natuurlijk beter dan niet sporten, maar plezier tijdens het sporten is eveneens belangrijk. Op die manier haal je namelijk niet alleen lichamelijke voordelen uit het sporten, maar ook emotionele voordelen. Zowel je mentale- als fysieke gezondheid heeft invloed op een langere levensduur.

Bij Curves
Sport je bij Curves, dan sport je nooit alleen! Bij Curves werken we namelijk met kleine groepen en persoonlijke begeleiding. Dit kan ‘alleen’, maar ook samen met een vriendin! Samen helpen we elkaar sterker te worden, je op je gemak te stellen en gemotiveerd te blijven.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health