5x trucjes om avocado’s te rijpen

Avocado rijpen tips

Avocado’s, we love them! Als je regelmatig avocado eet ken je vast en zeker dat moment waarop je in de supermarkt staat en tot de conclusie komt dat alle avocado’s zo hard zijn als het maar kan. Daar gaat je heerlijke lunch met avocado… Het liefst zou je willen dat de avocado wat sneller rijp zou worden. Enne, dat kan!

Avocado’s en bananen
Bananen schijnen een enorme invloed te hebben op het sneller rijpen van avocado’s. Banen produceren namelijk etheen. Dit is een gas dat helpt bij het triggeren van het rijpingsproces. Leg je de avocado’s bij bananen in een fruitschaal, dan zullen ze dus sneller rijpen.

In een papieren zak
Ook een papieren zak doet wonderen. Avocado’s zouden hierdoor zelfs in 4 dagen rijp moeten zijn. Vouw je de zak goed dicht en doe je er appels (of bananen) bij dan kan het zelfs in 1 tot 3 dagen zijn!

Zorg er wel voor dat je elke dag even kijkt hoe je avocado’s eruitzien. Het is natuurlijk zonde wanneer de avocado ineens overrijp is. Geen bananen of appels in huis? Ook tomaten, aardappelen, kiwi’s en mango’s produceren etheen en hebben dezelfde invloed op avocado’s.

De oven
Let op; deze truc werkt alleen wanneer de avocado niet meer kei en keihard is. Wikkel de avocado strak in folie en bak hem gedurende 5 tot 10 minuten op 200 graden. De avocado moet nu wat zachter, maar niet warm uit de oven komen. Laat hem afkoelen, wellicht met behulp van de koelkast en hij is klaar voor gebruik!

Zonneschijn
Het is geen aanrader om je avocado in de zomer in de brandende zon te leggen, maar schijnt het zonnetje, dan kun je hem wel in het venster in de zon leggen. Warmere temperaturen versnellen het rijpingsproces.

Rijst badje
Het klinkt wat vreemd, maar geef een rijpe avocado eens een rijst badje. Avocado’s produceren namelijk zelf ook etheen. Leg je ze volledig onder gedompeld in een bakje met rijst, dan kan het etheen nergens heen. Hierdoor zal je avocado sneller zacht worden.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health