,

Stap voor stap een gezondere levensstijl

Gezondere levensstijl

Sporten is voor veel mensen onderdeel van hun levensstijl geworden. Toch kan het lastig zijn om een begin te maken aan het werken naar een gezondere levensstijl. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn. Zolang je het maar in stapjes doet! Dit zorgt ervoor dat je went aan je nieuwe levensstijl en dat je het ook daadwerkelijk volhoudt. Met deze tips lukt het iedereen!

Tip #1: Een gezondere keuze
Een gezondere levensstijl begint niet door in een keer alle ongezonde of minder gezonde voeding uit je voedingspatroon te schrappen. Begin in plaats daarvan met gezondere keuzes. Verminder het aantal boterhammen dat je eet op een dag en vul je voeding aan met bijvoorbeeld een omelet met groente. Of vervang tijdens het avondeten de helft van de aardappelen door groente. Door stap voor stap gezondere keuzes te maken houd je het makkelijker vol. Je geeft jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe manier van eten.

Tip #2: Groente en fruit
Veel mensen eten te weinig groente en fruit. Jammer, want beide zijn ontzettend goed voor je lichaam. Groentes zien we veelal terug tijdens het avondeten, maar daarbuiten… Toch is het eenvoudig om meer groentes te eten op een dag. Zo kun je bijvoorbeeld avocado of komkommer op brood eten en paprika, snoeptomaatjes of worteltjes als tussendoortje. En met fruit maak je eenvoudig de meest lekkere smoothies!

Tip #3: Water, water, water!
Wat is goed voor je lichaam. Het hydrateert en bevat geen suikers en dergelijke. Vind je het lastig om voldoende water te drinken op een dag? Motiveer jezelf dan door bijvoorbeeld een leuke drinkfles te kopen of door fruit toe te voegen aan het water.

Tip #4: Kom in beweging
Geen tijd voor sporten? Dat kan niet… Wanneer ‘geen tijd’ als excuus wordt gebruikt om niet te gaan sporten is sporten vaak geen prioriteit. Elke keer dat je gaat sporten is er één. Wees dan ook niet te streng voor jezelf als het een keer een dag niet lukt, maar ga de keer erna wel weer. Maak daarnaast in de pauze van je werk een wandeling, neem eens vaker de trap of ga op de fiets naar de winkel. Iedere vorm van (extra) beweging draagt bij aan een gezondere levensstijl.

Tip #5: Luisteren naar je lichaam
Blijf tijdens jouw werken aan een gezondere levensstijl vooral naar je lichaam luisteren. En gebruik ook vooral je gezonde verstand. Zo werken bijvoorbeeld een pil of een crash dieet niet om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Je valt in het begin misschien snel af, maar zodra je weer je ‘normale’ levensstijl oppakt komen de kilo’s er ook weer in een razend tempo bij. Door je levensstijl stap voor stap te veranderen houd je jouw gezonde levensstijl vol en wordt jouw lichaam elke dag een stukje gezonder en sterker.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Follow Fit Girls