,

Haal meer uit je watermeloen!

Watermeloen

Watermeloen is heerlijk verfrissend op warme dagen, maar wist je dat je er veel meer mee kunt doen dan alleen in stukken snijden? Wat dacht je van cocktails maken, grillen op de BBQ, pureren of er schaafijs van maken… Klinkt goed toch? Wij zetten deze lekkere ideeën op voor je een rij.

Watermeloen cocktails
Het maken van een watermeloen cocktail is makkelijker dan je zou denken. Je hebt alleen een blender, een scheutje vodka en (natuurlijk) een watermeloen nodig!

Hoe? Snijd de watermeloen in stukken. Verwijder de pitjes en de schil. Doe de stukken in de blender en zet deze aan tot de watermeloen is veranderd in sap. Voeg een scheutje vodka toe (of misschien wat Malibu!?). Verdeel het drankje over de glazen en genieten maar! Het perfecte zomer drankje voor op het terras!

Op de BBQ
Hoewel je het misschien niet verwacht is watermeloen ook perfect voor op de BBQ. Snijd de meloen in partjes. Smeer de partjes in met olijfolie en besprenkel ze met een klein beetje peper en zout. Gril ze vervolgens kort op de BBQ. Gezond en ontzettend lekker!

Pureren
Gazpacho als voorgerecht? Vervang de klassieke variant eens door een Gazpacho gemaakt van watermeloen! Wat je nodig hebt? Een watermeloen, tomaat, paprika, limoen, koriander, gember, rode peper en een klein beetje peper en zout. Een origineel en gezond voorgerecht dat je binnen no-time klaar hebt.

Afkoelen met schaafijs
Breng voor het maken van het schaafijs 150 ml water aan de kook en doe de stukken meloen erin. Laat het 3 minuten op laag vuur koken en laat het daarna afkoelen. Druk het vruchtvlees van de meloen door een zeef en roer het sap van twee limoenen er doorheen. Giet het mengsel in een kom en zet deze gedurende 4 uur in de vriezer. Vergeet niet na ongeveer 3,5 uur het mengsel even goed door te roeren met een vork zodat het ijs vergruist. Klaar!