Monique: “Lopen voor leven!”

Lopen voor leven

Monique haalt al jaren prachtige bedragen op tijdens de goede doelen maand van Curves en deelt haar geheim! De maand oktober staat bij Curves al jaren in het teken van het goede doel. Samen met de leden zamelen we ieder jaar geld in voor goede doelen als Pink Ribbon. Dit jaar sluit de Curves Vriendinnenloop aan bij de Pinkwalk in Westerbork. Monique Belo loopt al 4 jaar mee en zet zich ieder jaar zo goed in dat ze ieder jaar tot de top behoort van personen bij Curves die het meeste geld ophalen voor Pink Ribbon. Tijd om Monique in de spotlight te zetten!

Hi Monique! Eerst even voorstellen: wie ben je?
Ik ben Monique Belo en ben 39 jaar oud. Ik woon in Vleuten samen met met mijn man en 2 kinderen.

Je bent één van de dames die altijd het meeste geld ophaalt tijdens de goede doelen maand van Curves. Wat is jouw geheim?
Ik begin als eerst met het maken van een duidelijke doelstelling. Daarnaast informeer ik in mijn nabije omgeving middels mijn sociale mediakanalen waarom ik meedoe aan het goede doel. Uiteraard zorg ik hierbij voor een duidelijk verhaal, zodat de reden van mijn actie voor iedereen helder is. Verder is het mensen blijven stimuleren/motiveren om te doneren, bijvoorbeeld door het sturen van tussentijdse updates van de behaalde resultaten, bedankjes en uiteraard het blijven herinneren van je actie.

Het is wel duidelijk dat je je heel intensief inzet voor dit doel. Kan je uitleggen waarom Pink Ribbon zo belangrijk voor jou is?
Mijn moeder is 4 september 2014 zeer plotseling overleden aan de gevolgen van onder andere borstkanker. Kort na haar overlijden ben ik benaderd door mijn tante Annelies of ik mee wilde lopen met de Curves Vriendinnenloop. Dit voelde echt als een warm bad. Vanaf dat moment heb ik mijzelf voorgenomen om mij elk jaar gedurende de maand september/oktober voor 200% in te zetten voor Pink Ribbon.

We vinden het ontzettend mooi hoe jij je inzet voor het goede doel. Wat voor tips heb je voor andere mensen die ook geld willen ophalen?
Zorg dat je een duidelijk doel hebt, dan raak je gemotiveerd. Zorg voor een helder verhaal naar je omgeving en blijf via sociale media (of mond tot mond) je actie onder de aandacht brengen!

Dat zijn goede tips en jij kan het weten natuurlijk! Er zijn uiteraard ook mensen die wel willen bijdragen, maar dat op een andere manier willen doen. Hoe kunnen zij jou helpen met geld ophalen?
Ik reis 1 oktober samen met mijn vader, zusje en neefje af naar Westerbork om daar mee te lopen met Pink Walk & Run. Ik zou het fijn vinden als mensen de link naar mijn actiepagina in hun netwerk willen delen, zodat we nog meer geld kunnen inzamelen voor Pink Ribbon. Mocht je zelf niet in gelegenheid zijn om dit jaar mee te lopen, maar wil je mijn actie wel steunen, dan kan dit via mijn actiepagina op Pink Ribbon:

acties.pinkribbon.nl/actie/monique-belo-2

Wij zijn apetrots om vrouwen als Monique in ons midden te hebben. Monique is wat ons betreft een ware inspiratie! Voor meer informatie over de Pinkwalk kijk je op www.pinkwalk.nl of informeer je bij jouw Curves Club!