Paars de kleur van 2018

Waar in 2017 alles om roze draaide, om precies te zijn om Millenial pink, kiezen we in 2018 volgens het merk Pantone massaal voor de kleur ultraviolet. Meer Curves dan dit kan het haast niet!

Ultraviolet of lila
Ultraviolet is een donkerpaarse kleur. Een kleur die niet altijd even makkelijk te combineren is. Om die reden is lila de echte trendkleur van 2018. Een iets zachtere variant die we veel terug zullen zien in kleding, interieur en zelfs kapsels!

Paars betekent…
Wist je trouwens al dat elke kleur een bepaalde associatie oproept? Een emotionele reactie of associatie die je krijgt bij het zien van een kleur; ook wel kleurenpsychologie genoemd?

De kleur oranje geeft bijvoorbeeld energie en activeert, de kleur groen staat voor groei en eerlijkheid en de kleur roze voor liefde, vriendelijkheid en passie.

En de kleur paars? Dat is de kleur van emotie. Het werkt kalmerend en stimulerend. Daarnaast wordt het geassocieerd met luxe, kracht, elegantie, overtuiging, zelfvertrouwen en mysterie. Ook laat paars zien dat je alles onder controle hebt, je vol ambitie zit en durft te dromen. Maar bovenal… Paars is een vrouwelijke kleur die vol passie zit!

Vroeger al werd paars gezien als een belangrijke kleur. De Romeinen bijvoorbeeld hanteerden strenge regels over wie wel en wie geen paars mocht dragen. Zo mocht alleen de keizer een paarse toga dragen, evenals de beelden van goden.

Paars bij Curves
Nu ultraviolet DE kleur van 2018 is kunnen wij Curvettes ons hart ophalen. Met jouw paarse Curves outfit straal je kracht en doorzettingsvermogen uit. Je laat zien hoe goed jij bezig bent en dat je trots bent op alles wat je tot nu toe al hebt bereikt.

Daarnaast kan een mooie sportoutfit een extra motivatie zijn om een keer vaker hard te werken in het Curves Circuit. Of je nu net begonnen bent of al een tijd goed bezig bent, een nieuwe outfit motiveert. Bovendien gaat het ook ineens veel beter, toch?

Bron: Perron 11  |  Ze

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!