Me-time een must!

Me-time

De een houdt ervan, dan ander vindt het helemaal niets. Me-time! Even helemaal alleen zijn, ontspannen en jezelf leren kennen. Alleen tijd doorbrengen kan namelijk leiden tot ontdekkingen over jezelf en nog veel meer. Waarom me-time op zijn tijd goed voor je is? Dat delen wij graag met jou!

Zelfreflectie
Door tijd alleen door te brengen heb je even de tijd om jouw leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Welke dingen gaan goed, waar haal jij vreugde en voldoening uit, welke dingen zou je anders aanpakken en hoe word jij sterker van de dingen die je meemaakt?

Door te reflecteren en na te denken over hoe jij je daarbij voelt leer je jouw emoties begrijpen. Je weet op den duur precies wat jouw kracht, je zwakheden en je gedachtes zijn. Hierdoor ga je niet alleen jezelf beter begrijpen. Je zult merken dat je ook beter in gaat zien hoe andere jou zien. Leer jezelf kennen!

Eenzaam vs. Me-time
Me-time kan in het begin nogal onwennig aanvoelen. Even helemaal alleen zijn kan een gevoel van eenzaamheid geven. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam die helemaal niet erg is!

Eenzaamheid is rauw en heftig. Het legt je diepste verlangens en angsten bloot. Hierdoor is eenzaamheid vaak erg confronterend en beangstigend. Me-time daarentegen geeft vrijheid. Je hoeft op dat moment even nergens anders aan te denken, alleen aan jezelf. Wat JIJ nodig hebt is het aller belangrijkste.

Vertrouwen
Wanneer je alleen bent heb je even niemand om op terug te vallen. Kortom: je bent op jezelf aangewezen. Leer vertrouwen op jezelf. Jij maakt de besluiten en bent daardoor dus ook verantwoordelijk voor de consequenties die daaraan verbonden zijn. Kortom: je leert niet alles aan te nemen wat anderen zeggen.

Bron: So Chicken | Wendy Online | Her Health