Eenzaamheid slecht voor je gezondheid?

Eenzaamheid slecht voor gezondheid

Uit onderzoek van de Ohio State University is gebleken dat mensen die eenzaam zijn, niet alleen ongelukkiger maar ook ongezonder zijn. Eenzaamheid blijkt namelijk een negatieve invloed te hebben op het immuunsysteem, en dat kan slecht zijn voor je gezondheid.

Liefdesverdriet
Eigenlijk is het niet zo gek dat liefdesverdriet wordt gerelateerd met pijn in het hart. Eenzaamheid heeft namelijk een verhoogde ontstekingsreacties als gevolg, die weer kunnen lijden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ook is er een grotere kans op het oplopen van het herpesvirus (denk hierbij aan een koortslip), doordat deze vaak actief wordt als gevolg van stress en een verminderd immuunsysteem.

Koester je naasten
In je leven bouw je meerdere contacten op: koester die! Vooral op de momenten dat je het wat moeilijker hebt, zijn deze mensen belangrijk. Bel ze op, vraag of ze langs willen komen: zij zijn jouw steun! Maak daar gebruik van.

En maak een praatje
Soms kan een simpel ‘hallo’ er al voor zorgen dat je je minder eenzaam voelt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Kom je iemand op straat tegen? Groet ze dan. En misschien voelen jij en die ander zich daarna wel een heel stuk beter!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

* Bron