Ontspannen

Me-time en sporten zijn twee fijne manieren om te ontspannen. Toch zijn er nog een aantal andere manieren waarop je jouw hoofd leeg kunt maken. Dingen die niet moeten maar wel mogen!

1. Koken
Neem eens de tijd om dat overheerlijke recept wat al een poos op je ligt te wachten te maken. Een recept wat meer uitdaging biedt om te maken dan de dagelijkse kost en waar je reuze benieuwd naar bent.

Door de tijd te nemen voor de bereiding van het recept in combinatie met de uitdaging doordat het een recept is dat je nog niet eerder hebt gemaakt is het eenvoudiger gedachten te verzetten. En ben je klaar? Dan is jouw beloning ook klaar en kun je in een stuk verder met genieten!

2. Lezen
Een goed boek… Je moet ervan houden. Even geen scherm om naar te turen maar een goed verhaal waarin je jezelf kunt verliezen onder het genot van een lekkere kop thee. Klinkt goed toch?

3. Breien of haken
Waar breien of haken eerst als suf werd gezien is het helemaal hot! Het duurt even voor je de techniek onder de knie hebt, maar heb je het eenmaal door dan brei of haak je zo een eind weg. Een heerlijke sjaal voor de koude dagen, een fijn paar sokken voor op de bank of een schattige knuffel voor je kleindochter. Er zijn meer dan genoeg opties!

Ooh, en wist je dat breien en haken goed is voor je motoriek?!

4. Opruimen
Is je huis een rommeltje dan is het vaak lastig optimaal te kunnen ontspannen. Kortom; een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd! En wie weet kom je ook nog iets leuks tegen ook… Foto’s van vroeger, een lekker recept of een tijdschrift wat je ooit eens hebt gekocht maar uiteindelijk nooit hebt gelezen..

5. Dansen
Met diensten als Spotify en websites als Youtube zijn al die oude klassiekers dichterbij dan ooit! Stel een leuke playlist samen met al jouw favoriete nummers daarop en laat jezelf even helemaal gaan. Zingen, dansen… Niemand die je ziet dus geen enkele reden om jezelf in te houden!